top of page

SAMEN GOUD WORDEN

Samen werken we aan een gouden thuis voor onze bewoners en medewerkers

Wat betekent 'Samen Goud Worden'?

Orelia staat synoniem voor goud. Goud is niet zomaar een metaal, het symboliseert veel meer. Het staat voor alles wat waardevol, tijdloos, duurzaam, sterk en kostbaar is. Het is iets om trots op te zijn, iets waar mensen met bewondering naar kijken.

En laten we eerlijk zijn, onze ouderen worden vaak ondergewaardeerd,

terwijl zij de gouden generatie zijn.

Bij Orelia beleven zowel medewerkers als bewoners gouden tijden. Ze hebben samen een prachtige tijd. Dat komt omdat ze elkaar versterken en elkaar laten stralen.

Onze beloften

Waardevol en kostbaar

Wij geloven dat onze ouderen net zo kostbaar zijn en behandelen hen met de waarde die ze verdienen.

Duurzaam

Onze zorg blijft altijd glanzen. We zijn toegewijd aan het leveren van consistente en hoogwaardige zorg. 

Tijdloos

Onze zorg is niet gebonden aan tijd. Wij zijn er altijd voor onze bewoners, op elk moment van de dag.

Zeldzaam

Goede zorg is zeldzaam, en daarom streven wij ernaar om de beste zorg te leveren die er is. 

Word deel van onze  warme familie

Bij Orelia is iedereen welkom. Wij zijn trots op de gemeenschap die we hebben opgebouwd met onze bewoners en medewerkers. Samen versterken we elkaar en laten we elkaar stralen.


Ben jij klaar om samen goud te worden? Bekijk onze openstaande vacatures en word deel van onze warme familie.

IMG_1072 normaal.jpeg

Vacatures in de kijker 

Omdat ons aanbod blijft groeien, zijn we voor onze woonzorgcentra altijd op zoek naar verpleegkundigen, zorgkundigen en tal van andere professionals.

Uiteraard verwelkomen we ook graag vrijwilligers, jobstudenten en stagiairs.

IMG_0987.jpg

Collega's
aan het woord

“Als je kan werken vanuit je hart, heb je veel voldoening van je job en krijg je appreciatie van de mensen."

De troeven
van Orelia

01

Orelia zorgt ook voor jou en voor je loopbaan. 

02

Samen staan we sterk, we gaan er elke dag opnieuw voor.
Je kan rekenen op je team, je leidinggevende en de directie.

03

We bieden een warme thuis voor onze residenten en een warme werkplek voor onze medewerkers .

04

Orelia ondersteunt de lokale voorzieningen, maar zij behouden hun eigenheid en lokale cultuur. 

05

Een Belgische zorgorganisatie met een stabiele groei.

"Hier bij Orelia Puthof kan ik echt een band opbouwen met de bewoners én met de collega’s. Ik ben hier gestart als jobstudent en voel me hier thuis.” - Lisa

Werken
in de ouderenzorg

Je bouwt een waardevolle band op met mensen en je wordt gewaardeerd voor het werk dat je doet. Niet alleen door de mensen die jouw hulp krijgen, maar ook door je collega's. 

Orelia staat je bij waar nodig in een job met veel variatie en uitdaging en werkt mee aan jouw professionele ontwikkeling.

Studentenjob
of stage

We hebben heel wat studentenjobs voor weekends of schoolvakanties.

Als zorgkundige bijvoorbeeld, poetshulp of ter ondersteuning in de keuken.

 

Solliciteer spontaan bij het woonzorgcentrum van jouw keuze. Ook wanneer je een stageplek zoekt. We zijn graag je compagnon de route bij het behalen van je diploma.

Dit vinden wij belangrijk

De waarden van Orelia vormen het DNA van onze organisatie. Ze verduidelijken wie we zijn en waar we voor staan. Het is wat onze woonzorgcentra typeert en verbindt.

Icons_Orelia_10x10mm-Website_Care.png

Zorgzaamheid

Icons_Orelia_10x10mm-Website_Heart.png

Respect

Icons_Orelia_10x10mm-Website_Innovatie.p

Innovatie

 • Waarom deze enquête?
  Orelia wil weten hoe tevreden haar medewerkers zijn. De resultaten zullen ons in staat stellen om eventuele problemen te lokaliseren en gericht aan te pakken.
 • Waarom een zo uitgebreid en diepgaand onderzoek?
  De vragenlijst bestaat uit een 80-tal vragen en wordt voorgelegd aan alle medewerkers van Orelia Zorg. Om een scherpe ‘foto’ van de beleving van de medewerkers te krijgen, is het erg belangrijk dat zoveel mogelijk mensen deelnemen aan het onderzoek. Bovendien willen we hiermee een zo compleet mogelijk beeld krijgen van de aspecten die de motivatie en betrokkenheid van medewerkers beïnvloeden. Hoe ‘scherper’ de foto, hoe duidelijker de verbeterpunten gedefinieerd kunnen worden.
 • Hoeveel respons is nodig?
  We streven naar een respons van minimaal 80%, dat is erg ambitieus. Maar hoe groter de respons op het onderzoek, hoe beter.
 • Is medewerking verplicht?
  Medewerking is niet verplicht. We vinden het niet zinvol om medewerkers te verplichten om mee te werken, dat levert vaak geen betrouwbare resultaten op. Het beeld dat het onderzoek oplevert, moet goed in kaart brengen hoe groot de eventuele werkpunten zijn. We gaan ervan uit dat een professionele aanpak van het onderzoek, een goede communicatie en vooral een goede opvolging het vertrouwen van de medewerkers wint. We doen dan ook een warme oproep om je mening met deze enquête kenbaar te maken.
 • Hoe zit het met de vertrouwelijkheid of anonimiteit?
  Orelia is er alleen maar bij gebaat dat alle medewerkers de vragen zo eerlijk en open mogelijk beantwoorden. Absolute voorwaarde daarbij is dat de vragenlijst anoniem kan ingevuld worden. Het waarborgen van de anonimiteit is een van de redenen waarom BING Research, als extern bureau, het onderzoek zal begeleiden.
 • Hoe kan de anonimiteit gewaarborgd worden?
  - De medewerkers die de vragenlijst op papier invullen, krijgen een vertrouwelijkheidsenvelop van BING Research. - De medewerkers die de vragenlijst online invullen, doen dat op een beveiligde server. Enkel de medewerkers van BING Research krijgen inzage in de antwoorden. - Het onderzoeksbureau aanvaardt geen opengescheurde enveloppen. Enveloppen die geopend werden op voorhand, worden meteen vernietigd. - BING Research verricht geen analyses op groepen medewerkers (bv. team/afdeling) die kleiner zijn dan 5 medewerkers. - Het onderzoek is strikt anoniem. Het is niet de bedoeling individuele meningen te traceren. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je op je mening zult worden aangesproken. Uiteraard vragen we je wel om een zo reëel mogelijk beeld te geven van je betrokkenheid en beleving op dit moment. De organisatie schiet er immers niet veel mee op wanneer je in ‘extremen’ vervalt of ‘oude koeien uit de sloot haalt’. Baseer je in je oordeel op de situatie van de laatste 12 maanden.
 • Hoe scoort Orelia ten opzichte van de sector?
  Het is bij een onderzoek als dit heel belangrijk dat je de resultaten van je eigen werkgever kan zien ten opzichte van de betrokkenheid, de motivatie en de loyaliteit in gelijkaardige organisaties. Wat zijn de sterktes en zwaktes van Orelia ten opzichte van die andere organisaties? BING Research beschikt over de gegevens van een 300-tal woonzorgcentra in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.
 • Wat gebeurt er met de resultaten?
  Het onderzoek loopt van 12 maart tot en met 2 april 2019. De resultaten van het onderzoek zullen in de maand mei 2019 door BING Research gepresenteerd worden aan de directie en de directeurs van de woonzorgcentra. Nog voor de zomer zal een samenvatting van deze resultaten gepresenteerd worden. In deze presentatie zullen niet alleen de resultaten bekendgemaakt worden maar zal tevens het ‘globale’ actieplan toegelicht worden.
 • Wat doet Bing Research?
  BING Research specialiseert zich sedert 1984 in het uitvoeren van perceptieonderzoeken in alle sectoren. Ingrid Goovaerts, managing partner van Bing Research begeleidt het project binnen de organisatie samen met de HR-afdeling van bij de opstart tot aan de presentatie van de resultaten.

Niet gevonden wat je zoekt?

Onze pagina met veelgestelde vragen helpt je verder.

WAAR VIND JE ONZE SITES?

236666 ORELIA - Landkaart_Belgie_NL-V03.jpg
bottom of page