top of page
hand-2906458_1920.jpg

Orelia Le Jardin Intérieur

 Woonzorgcentrum in Frasnes-Lez-Buissenal 

Wanneer het moeilijk is om thuis te blijven wonen en bijna permanente zorg nodig is, is een rusthuis een goede oplossing. Ons woonzorgcentrum in Frasnes biedt continue zorg. Ons personeel biedt persoonlijke verzorging, begeleidt de bewoners, voert huishoudelijke taken uit en zorgt voor verse, smakelijke maaltijden.

Zorgeloos wonen

We verwelkomen, bedienen, omringen, helpen en verzorgen je met veel plezier, zonder ons op te dringen. We respecteren je als een uniek en bijzonder persoon... Welkom in rusthuis "Orelia Le Jardin Intérieur" in Frasnes-Lez-Anvaing.

Wonen

zoals thuis!

Onze aanpak

In uw toekomstige thuis wordt je privacy gerespecteerd en wordt persoonlijke begeleiding gegeven volgens je levensplan. Je hebt je eigen rol.

 

De Montessorimethode maakt integraal deel uit van  Orelia Le Jardin Intérieur. Volgens deze filosofie heeft ieder mens het recht om met respect en waardigheid te worden behandeld, een betekenisvolle rol in de gemeenschap te spelen en een leven te leiden dat (zelf)respect bevordert. Concreet neem je actief deel aan het interne leven van het huis: dagelijkse activiteiten, het opstellen van onze interne krant en menu's via ons comité O'Fourneaux... Het motto? "Help het me alleen te doen". Al deze activiteiten zorgen voor een actieve en positieve dynamiek in huis. Het doel? Regisseur zijn van je eigen leven, je onafhankelijkheid ontwikkelen, je nuttig voelen en je autonomie behouden.

We zien de vaardigheden en het potentieel in elke persoon...

eerder dan de moeilijkheden.

Jardin Facebook 06.jpeg

De maaltijden,
een ervaring

De maaltijden worden ter plaatse bereid door een creatief keukenteam dat met plezier jouw smaakpapillen verwent. ‘s Ochtends (op de kamer) en 's avonds (in onze eetzaal) geniet je van een buffetmaaltijd. ‘s Middags schuif je je voeten onder tafel voor een 3-gangen menu. Aan het begin van de middag komen we langs om koffie/thee en een snack aan te bieden.

We luisteren naar je

In een display bij onze receptie vind je 4 kaarten. Je kunt een herstelling, een idee, een probleem of zelfs een compliment melden. Vertel ons op de achterkant van de kaart wat je ons precies wil vertellen en stop de kaart in de Orelia suggestiebox. Elke kaart wordt met de grootste zorg behandeld en opgevolgd. Laat ons weten hoe we onze aanpak kunnen/moeten aanpassen. Natuurlijk zijn we ook beschikbaar voor discussie.

hand-2906458_1920.jpg
JAR00014.jpeg

Ruime kamers

Onze kamers hebben een oppervlakte van 22m2 (exclusief badkamer), wat ruim boven de door de Aviq opgelegde normen ligt (minimaal 15m2 exclusief badkamer). Bovendien geniet je van een ongeëvenaard comfort dankzij de airconditioning die in elk van de kamers aanwezig is.

In de buurt

Ons huis is zeer goed gelegen. Op loopafstand vind je bijvoorbeeld een boekhandel, een postkantoor, een apotheek, een bank (BNP Paribas Fortis), het gemeentehuis, restaurants, de kerk, de bibliotheek, een bakker, een slagerij... Iets verderop vind je de supermarkten Intermarché, Proxy-Delhaize en Colruyt. Goed om te weten, elke dinsdag om 14u stopt "Le Camion Epicerie" op onze parking. Je kunt elektronisch betalen.

Voor de kleinkinderen is er een speeltuin naast de bibliotheek. En wil je een frisse neus halen, je bent vlakbij het natuurgebied van de gemeente.

P1010652 (1).jpg
DSC_0761.jpg

Onze activiteiten, een gediversifieerd aanbod

We organiseren heel wat verschillende activiteiten. We suggereren ze en nodigen je graag uit om deel te nemen. Participeren is niet verplicht. Volgens onze Montessori-filosofie worden de hele dag door activiteiten van het dagelijks leven georganiseerd (afwassen, handdoeken vouwen...).  Natuurlijk grijpen we elke gelegenheid aan om de jaarlijkse festiviteiten te vieren (maandelijkse verjaardagen, kerstmarkt, themadagen....).

Le Jardin Intérieur kiest voor een all-in prijs

Wij hebben ons gericht op een zo eenvoudig mogelijke prijszetting. Dit heeft het voordeel dat het duidelijkheid schept en dat we zo onaangename verrassingen voorkomen.

Vergelijkt u de prijs van Le Jardin Intérieur met andere rusthuizen in de regio?

Zorg ervoor dat je vraagt naar de extra's die in rekening worden gebracht. Denk maar aan de wasserij, tv, koelkast, telefoon, wifi, postverwerking, schoonmaken van de kamer, enz. Ons tarief lijkt misschien hoger, maar omdat alle kosten inbegrepen zijn, is het vergelijkbaar met het dagtarief van heel wat andere huizen in de omgeving. Minimaal 7 euro per dag die elders extra in rekening zou worden gebracht, is bij ons al in de dagprijs inbegrepen.

Deze persoonlijke kosten zullen nog apart voorzien moeten worden:

 

  • Telefoonkosten

  • Doktersbezoeken

  • Aankoop van medicijnen

  • Kapper

  • Pedicure service

  • Wellness

  • Manicure
     

Raadpleeg de webpagina van je ziekenfonds en Aviq om te weten van welke financiële voordelen je kan genieten.

Le Jardin Interieur à Frasnes Lez Anvaing

Le Jardin Interieur à Frasnes Lez Anvaing

Waar vind je ons?

U vindt ons in het centrum van Frasnes-Lez-Anvaing, een dorp in de provincie Henegouwen in de streek van Moeskroen, Ath, Doornik, vlakbij de Franse grens. Ons rusthuis is goed bereikbaar, ook met het openbaar vervoer. Vanaf treinstation Leuze neemt u bus 86B. Er is een halte in onze straat.

Werken in Henegouwen?

Orelia Le Jardin Intérieur is een woonzorgcentrum met een bijzondere aanpak. We kiezen hier heel bewust voor de Montessorimethode. De resident is hier de dirigent van zijn/haar leven. En wij assisteren daarbij.