top of page

Werken in de zorg
Orelia Ter Beuken

In ons woonzorgcentrum in Alsemberg (Beersel) geven zo’n 45 mensen elke dag het beste van zichzelf om ouderen een warme thuis te bieden. Want een ‘zorgeloze oude dag’, daar heeft elk mens recht op. Elke dag verdient een gouden randje. En daar zorgen onze verpleegkundigen, zorgkundigen, animatoren... dagelijks voor.

Werken in de ouderenzorg saai?

Allesbehalve!

Dit denken onze medewerkers over hun job bij Orelia Ter Beuken in Alsemberg (Beersel).
Lees hieronder hun verhalen.

swidget_0_238_cr.jpg

"Ik keerde terug naar Orelia Ter Beuken omwille van de band met de collega’s en de residenten. Hier voel ik me thuis." 

Brechje, zorgkundige

Bregje.jpg

Dit zijn de troeven van ons woonzorgcentrum

Je voelt je meteen welkom in een tof team

Hier wonen de liefste residenten!

Je vindt ons op een filevrije locatie

Je werkt hier in een nieuwe infrastructuur, een geweldige werkplek

We hebben een mooie tuin, er is veel groen in de buurt

Doorgroeien en opleiding worden gestimuleerd

Kom jij bij ons schitteren?

We zijn op zoek naar verpleegkundigen, zorgkundigen, een ergotherapeut, animator en een logopedist.

IMG_3730.jpg

Verpleegkundige

IMG_3724 3.jpg

Animator

Amina zorgkundige.jpg

Zorgkundige

Terry kinesist.jpg

Ergotherapeut

IMG_2833.jpg

Logopedist

1_edited.jpg

De woonzorgcampus Ter Beuken maakt deel uit van de woonzorggroep Orelia.

Orelia Ter Beuken Alsemberg

Orelia Ter Beuken Alsemberg

IMG_3776.jpg

Werken als zorgkundige

“Ik ben hier begonnen als stagiair, ik werkte hier ook als jobstudent en na het afstuderen als gediplomeerd zorgkundige. Ik ben gestart met een vaste job bij Orelia Ter Beuken en heb in tussentijd ook een paar maanden in een revalidatiecentrum gewerkt. Maar dat voelde niet zo goed. Ik keerde terug naar Orelia Ter Beuken omwille van de band met de collega’s en de residenten. Hier voel ik me thuis. Uiteraard is het niet altijd gemakkelijk, de ene dag is immers de andere niet. Niet voor de residenten, maar ook voor jezelf. Want de ene dag heb je al meer geduld dan de andere. Maar als ik zie dat ik weer iemand goed verzorgd heb en hij/zij tevreden is, dan is mijn dag weer goed.”

-Brechje, zorgkundige

Werken in de zorg als animator

“Ik werk ondertussen een jaar bij Orelia Ter Beuken, nadat ik 27 jaar animator was bij een ander woonzorgcentrum. Ik werk nu een stuk dichter bij huis, op 6km. Dat is een extra troef. Maar het belangrijkste is dat ik kan werken met residenten, met mensen met dementie ook. Een glimlach op hun gezicht toveren maakt me gelukkig. Dat is waar ik het elke dag voor doe. Uiteraard zijn er ook mindere momenten, maar ook dan zijn we er voor hen. Het is zo fijn om elke dag juiste aanbod te doen. Om rust te creëren in kleine groepjes en om er bij grote activiteiten de ambiance in te brengen. De appreciatie van de mensen is me heel veel waard. Bij Orelia Ter Beuken is er veel mogelijk. Ik kan hier echt mijn energie kwijt. We hebben hier voldoende ruimte, hier wonen en werken interessante mensen. Voor ik solliciteerde aarzelde ik even om voor een groep te gaan werken, je hoort zoveel negatieve verhalen. Maar Orelia ondersteunt ons. Zo vind ik het fijn dat ik de vrijheid krijg om bijvoorbeeld de facebookpagina van het huis verder uit te bouwen, positieve beeldvorming is immers zo belangrijk voor onze sector.”

- Isabel, animator

IMG_3724 3.jpg
Amina zorgkundige.jpg

Werken als verpleegkundige

“Ik werk hier als zorgkundige en zit in mijn laatste jaar verpleegkunde. Mijn moedertaal is Frans. Door bij Ter Beuken te werken, kan ik mijn Nederlands verbeteren. Ondertussen gaat het best vlot, dat vind ik super! Ik startte hier twee jaar geleden als interim zorgkundige en ben gebleven. Waarom? Wel, ik heb hier heel fijne collega’s, van alle leeftijden en verschillende culturen. On se melange bien! Wat een rijkdom, daar hou ik van. Ik hoop hier binnenkort dan ook als afgestudeerd verpleegkundige aan de slag te gaan. Uiteraard werk ik ook graag met ouderen, we kunnen zoveel van hen leren. Ik heb hier mijn 2e familie gevonden.”