top of page
20180809_untitled_9900_edit.jpg
Orelia Belsele Bewerkt Highres Voor Druk

OVER ORELIA

Vanuit een jarenlange traditie in de ouderenzorg wil Orelia een warme thuis bieden aan (zorgbehoevende) ouderen. Dat doen we samen met hun familie en een toegewijd team aan medewerkers. Genegenheid en vriendschap vormen hiervoor de basis. We streven ernaar dat de residenten zich goed voelen, dat ze onze woonzorgcentra en groepen van assistentiewoningen ervaren als een comfortabele, veilige haven waar er gelegenheid is tot een zinvolle dagbesteding. Als resident heb je bij Orelia de regie over je leven in handen. Je bepaalt wat belangrijk is en hoe je wil wonen en (indien nodig) verzorgd worden. Orelia biedt de gepaste woon- of zorgvorm, de levenskwaliteit van de resident is onze prioriteit.

 

In 18 woonzorgcentra en groepen van assistentiewoningen krijgen meer dan 1500 residenten de beste zorgen. Er werken meer dan 1.000 mensen.

ONZE WAARDEN

De waarden van Orelia vormen het DNA van onze organisatie. Ze verduidelijken ‘wie we zijn’ en ‘waar we voor staan’. Het is wat ons typeert en verbindt.

Icons_Orelia_10x10mm-Website_Care.png

Zorgzaamheid

We dragen zorg voor onze bewoners én voor onze medewerkers door een veilige en stimulerende (werk)omgeving te creëren. Het welzijn van onze mensen staat daarbij altijd voorop.

Icons_Orelia_10x10mm-Website_Heart.png

Respect

Respect is de rode draad door alles wat we bij Orelia doen. We gaan op een respectvolle manier met elkaar om, zowel met de mensen die bij ons wonen als met de mensen waarmee we werken. We dragen zorg voor de infrastructuur en gaan verantwoord om met onze middelen.

Icons_Orelia_10x10mm-Website_Trust.png

Vertrouwen

Vertrouwen is de basis voor de relatie van Orelia met haar stakeholders. We gaan correct om met vertrouwelijke informatie. Orelia doet al het mogelijke om het vertrouwen van anderen niet te beschamen.

Icons_Orelia_10x10mm-Website_Innovatie.p

Innovatie

Voorsprong door innovatie zit in ons DNA. We willen onszelf en onze manier van werken voortdurend verbeteren. We verleggen continu onze technologische grenzen en zorgen ervoor dat onze medewerkers zich steeds verder kunnen ontwikkelen.

Duurzaamheid-Globe_Artboard 5.png

Duurzaamheid

We dragen zorg voor mens en milieu. We voeren een gecoördineerd beleid om het welzijn van onze medewerkers en bewoners te verhogen en de milieu-impact van onze activiteiten te beperken.

IMG_1577 02.png

DE TROEVEN VAN ORELIA

01

Orelia zorgt ook voor jou en voor je loopbaan

Bij Orelia vind je een job waarbij je zelf de touwtjes in handen neemt. Je kiest het arbeidsregime dat het beste bij je gezinssituatie past: voltijds, deeltijds, weekend, nacht…  Onze werkroosters worden op een cyclische en gezonde manier opgesteld en tijdig gecommuniceerd. Dat maakt plannen op lange termijn mogelijk. Bovendien blijf je dankzij tal van opleidingen up-to-date in je vak- of interessegebied. Uiteraard kan je rekenen op een marktconforme verloning en waarderen we je relevante werkervaring.

02

Samen staan we sterk.

We werken in een uitdagende sector. Maar samen gaan we er elke dag opnieuw voor. We vinden een weg door de moeilijke momenten en genieten van de mooie momenten, want ook die zijn er in de ouderenzorg heel vaak. 

03

Een warme woon-en werkplek

Bij Orelia bieden we niet alleen een warme thuis en kwalitatieve zorg aan onze residenten, we doen er ook alles aan om onze medewerkers een fijne werkomgeving te bieden. We werken op een respectvolle en zorgzame manier en geven vertrouwen. Medewerkers een welgemeend compliment geven, dat vinden we belangrijk. Het geeft vleugels en helpt je om je werk nog beter te doen. We zorgen regelmatig voor een fijne attentie en met de ‘Dag van de Orelia medewerker’ zetten we onze medewerkers jaarlijks in de bloemetjes.

04

Een Belgische zorgorganisatie met een stabiele groei.

Bij Orelia heb je een grote werkzekerheid. Onze voorzieningen kunnen rekenen op de kracht van de steeds groter wordende groep woonzorgcentra, maar tegelijkertijd behouden ze elk hun eigenheid en lokale cultuur. Je vindt Orelia voorzieningen verspreid over heel België. Zo is de kans groot dat er een mogelijkheid is om bij jou in de buurt voor Orelia te werken.

Werken bij Orelia

Nieuw talent is altijd welkom

Omdat ons aanbod blijft groeien, zijn we voor onze woonzorgcentra altijd op zoek naar verpleegkundigen, zorgkundigen en tal van andere professionals. Uiteraard verwelkomen we ook graag vrijwilligers, jobstudenten en stagiairs

HISTORIEK

De historiek van Orelia gaat terug tot 1979. Op dat moment startten de broers Van den Brande met de uitbating van hun eerste rusthuizen. Al snel groeide de naam Van den Brande uit tot een vaste waarde binnen de zorgsector. Na de jarenlange succesvolle uitbating van verschillende huizen rijpte het idee om de bouw ervan in eigen handen te nemen.

Daartoe werd in 1992 R&S opgericht. R&S trad op als bouwcoördinator voor het bouwen van rusthuizen en serviceflats, de groep Van den Brande verzorgde de uitbating ervan.

​Eind 2008 fuseerde de Groep Van den Brande met Restel Résidences tot Armonea. Zo werd de bouwcoördinatie van tal van nieuwe Armonea rusthuizen door R&S gerealiseerd. Zo breidde de jarenlange ervaring in de zorgsector nog verder uit en bleef R&S op de hoogte van de specifieke noden in de seniorenzorg.

Sinds 2012 coördineert R&S ook de bouw van rust- en verzorgingstehuizen voor derden en sinds 2015 staat R&S opnieuw in voor de exploitatie van eigen woonzorgcentra.

Eind 2016 onderging R&S een volledige transformatie en werden alle activiteiten gebundeld onder de koepel van Orelia.

 

Zeven jaar later heeft Orelia 18 woonzorgcentra en groepen van assistentiewoningen onder haar hoede.

20180809_untitled_9900_edit.jpg

WAAR VIND JE ONZE SITES?

ORELIA_Landkaart_Belgie_NL.png
bottom of page