top of page

 Kies je voor een woonzorgcentrum?   Of toch voor een assistentiewoning? 

Thuis blijven wonen is niet langer een optie, wat nu?

 

Een nieuwe stap nemen in het leven is nooit eenvoudig. Daarom geven we je hieronder graag wat meer informatie. Zo maak je goed geïnformeerd en met een gerust hart een keuze.

Wanneer is een woonzorgcentrum (vroeger rusthuis) de beste keuze?
Orelia Belsele Bewerkt Highres Voor Druk

Ouderen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, dat is evident. Wanneer thuis wonen moeilijk wordt en bijna permanente zorg nodig is, dan biedt een woonzorgcentrum een goede oplossing. In een rusthuis is er immers continu opvang en zorg aanwezig. Onze medewerkers zorgen voor hulp bij lichamelijke verzorging, geven ondersteuning waar nodig, doen huishoudelijke taken… En uiteraard kan je er ook rekenen op dagverse lekkere maaltijden.

 

Een resident in onze woonzorgcentra woont in een bemeubelde eenpersoonskamer met badkamer. Enkele van onze voorzieningen hebben ook kamers voor koppels. Uiteraard kan je de kamer verder aankleden met persoonlijke spullen zodat je je meteen thuis voelt. Elke resident kan gebruik maken van de gemeenschappelijke leefruimtes en tal van faciliteiten (bv. tuin en terras, O’Café, kapsalon, fitness of kiné-ruimte…). Uiteraard kan je als bewoner het woonzorgcentrum verlaten wanneer je dat wil. Ook familie en vrienden kunnen gewoon op bezoek komen.

 

Elk van onze rusthuizen heeft zijn eigen invulling en stijl. Ontdek hier onze verschillende voorzieningen.

Wanneer kies je voor een assistentiewoning (serviceflat)?

Wordt het huis wat te groot of heeft het te veel onderhoud nodig? Wil je je op elk moment veilig voelen? Of heb je nood aan gezelschap van gelijkgezinden? Een assistentiewoning maakt het mogelijk om zelfstandig te wonen. Indien gewenst, is extra hulp altijd vlakbij. Daar zorgt onze woonassistent voor. Onze ergonomisch aangepaste serviceflats zijn voorzien op het zolang als mogelijk zelfstandig wonen. Zo zijn er bijvoorbeeld geen trappen, is er een noodknop, een handgreep in de douche of vlakbij het toilet… Als je daar nood aan hebt, kunnen we ook poetshulp of thuisverpleging voor je organiseren.

 

Wie dat wil heeft in een groep van assistentiewoningen altijd gezelschap. Je ontmoet je buren in de gemeenschappelijke ruimtes zoals het O’Café of de O’Bistro, het kapsalon, de bibliotheek… Is dagelijks eten klaarmaken eerder een last? Je kan bij ons ook dagelijks mee aan tafel schuiven. Orelia zorgt voor een gezonde, lekkere maaltijd. Dankzij een gevarieerd aanbod aan activiteiten is er ook regelmatig wat te doen.

 

Een assistentiewoning heeft een duidelijke prijs. Zo heb je geen zorgen ivm (onverwachte) facturen voor verwarming, onderhoud, administratie, verzekering... want alle kosten zijn inbegrepen.

 

Met de keuze voor een assistentiewoningen heb je gemoedsrust voor alle jaren die nog komen. Als het ooit nodig is, wordt er immers goed voor je gezorgd.

Orelia Eden Park Aalst nabewerkt voor online-1.jpg

Elk van sites heeft zijn eigen invulling en stijl. Ontdek hier onze groepen van assistentiewoningen. Je vindt serviceflats van Orelia in Erembodegem (Aalst), Belsele, Balen, Oud-Turnhout, Borgloon, Hasselt, Sint-Truiden, Alsemberg (Beersel), Orroir, Frasnes-Lez-Anvaing.

Waarom kies je voor een voorziening van Orelia?

Orelia wil vanuit een jarenlange traditie in de ouderenzorg een warme thuis bieden aan (zorgbehoevende) ouderen. Dat doen we samen met hun familie en een toegewijd team aan medewerkers. Genegenheid en vriendschap vormen hiervoor de basis. We streven ernaar dat onze residenten zich goed voelen, dat ze onze woonzorgcentra en groepen van assistentiewoningen ervaren als een comfortabele, veilige haven waar er gelegenheid is tot een zinvolle dagbesteding. We willen ook dat onze bewoners en hun families gemoedsrust hebben, dat ze gerust kunnen zijn over de opvang van een oudere. Als resident bij Orelia heb je de regie over je leven in handen. Je bepaalt wat belangrijk is en hoe je wil wonen en (indien nodig) verzorgd worden. Orelia biedt de gepaste woon- of zorgvorm, de levenskwaliteit van de resident is onze prioriteit. Je vindt onze voorzieningen verspreid over heel België.

Ontdek hier onze woonzorgcentra en groepen van assistentiewoningen verspreid over België.

 

Je vindt onze voorzieningen in Belsele, Erembodegem (Aalst), Balen, Oud-Turnhout, Jette, Grimbergen (Strombeek-Bever), Dilbeek, Alsemberg (Beersel), Borgloon, Hasselt, Sint-Truiden, Velm, Schoten, Frasnes-Lez-Anvaing, Orroir, Braives en Amay.

Orelia_Landkaart_Belgie-300dpi-RGB_NL-V01_edited.png
bottom of page