top of page
TEN-Sfeerbeeld-Lunch-LR.jpg

Werken in de zorg
Orelia Ten Berge

‘Elke dag verdient een gouden randje’, dat is het motto in woonzorgcentrum Orelia Ten Berge in Belsele. Voor dat gouden randje zorgen de medewerkers: verpleegkundigen, zorgkundigen, het KELA-team, de logistieke ondersteuning, het team in de keuken.... Elke dag geven we ze het beste van zichzelf om onze bewoners een ‘zorgeloze oude dag’ te bezorgen. Want daar heeft elk mens recht op. 

Werken in de ouderenzorg saai?

Een boeiende job! 

Bij Orelia Ten Berge in Belsele werken we als een fijn team in een familiale sfeer. Hieronder lees je onze verhalen. 

TEN_Luchtbeelden_00005.JPG

Orelia meent het met de kwaliteit van de zorgen. Alle middelen worden ingezet om de medewerkers zo goed mogelijk te ondersteunen.

Valentina, hoofdverpleegkundige

TEN-Valentina-HVPK-5-LR.jpg

Dit zijn de troeven van ons woonzorgcentrum

Je voelt je meteen welkom in een hecht en loyaal team.

Hier wonen de liefste residenten!

Je vindt ons op een filevrije locatie.

Een kleinschalige voorziening met een familiale sfeer.

We waarderen je persoonlijke inbreng.

Open communicatie is ons uitgangspunt.

Kom jij ons team aanvullen? 

We kijken uit naar versterking van het zorgteam. 

TVL-Jolien-ANI-1-LR.jpg

Animator

TEN-Yasmine-ZGK-1-LR.jpg

Zorgkundige

IMG_2839.jpg

Ergotherapeut

TEN-Valentina-HVPK-5-LR.jpg

Verpleegkundige

IMG_2797.jpg

Kinesist

TEN_Luchtbeelden_00005.JPG

De woonzorgcampus Ten Berge maakt deel uit van de woonzorggroep Orelia.

TEN-Valentina-HVPK-4-LR.jpg

Werken als hoofdverpleegkundige

“Bij Orelia Ten Berge vond ik een job als hoofdverpleegkundige dicht bij huis. Via een collega uit het keukenteam kwam ik hier terecht. Ik koos voor Ten Berge omdat hier een familiale sfeer hangt. Met die fijne ambiance maken we écht het verschil. De mensen die hier werken, doen dat ook met een zeer groot gevoel voor verantwoordelijkheid. Iedereen heeft hier ook zijn eigen inbreng. De collega’s steunen elkaar en vormen een team, nieuwe mensen worden hier met open armen ontvangen. Dat heb ik zelf mogen ondervinden. Toen ik hier startte merkte ik meteen dat Orelia het meent met de kwaliteit van de zorgen. Alle middelen worden ingezet om de medewerkers zo goed mogelijk te ondersteunen en om de werking vlot te laten verlopen. Als we opmerkingen of suggesties hebben, wordt bekeken wat mogelijk is. Onze nieuwbouw (opening voorzien in 2025) is iets om naar uit te kijken. We gaan daar meer kunnen bieden dan wat we vandaag doen, maar het DNA van onze organisatie nemen we zeker mee naar nieuwe gebouw.” 

Valentina, hoofdverpleegkundige

Werken in de logistiek

“Eigenlijk ben ik zelfstandige in marketing. Dat vul ik aan met een deeltijdse vaste job in de logistiek bij Orelia Ten Berge. Het is een toffe combinatie. Ik heb hier een heel fijn contact met de residenten, ik zorg hier mee voor de sfeer. Zo wordt er al eens een mopje gemaakt of spreken we met de collega’s af na de uren. Je maakt hier vrienden, dat kan ik je wel vertellen. Ook het contact met de residenten is heerlijk. Zo wordt me wel eens gevraagd wat ik in ’t weekend gedaan heb en welke outfit ik aantrok. De late shift vind ik de leukste. Dan breng ik de maaltijden naar de kamer en ruim ik weer af. Uiteraard moet ik dan tempo maken. Maar als het nodig is, doe ik iets extra voor wie ergens mee zit. Ik probeer mijn job vol overgave te doen. Waarom je hier moet solliciteren? Voor de sfeer, echt! Ik had nooit gedacht dat ik het hier zo leuk zou vinden. Ik voel mij hier altijd heel welkom, alsof ik thuis kom bij een warme familie!” 

Laure, logistiek

TEN-Pascale-KINE-LR.jpg

Werken als Kinesist

“Bij Orelia Ten Berge kan je rekenen op een team van vaste waarden. We ondersteunen mekaar, weten goed wat we aan elkaar hebben en we halen het beste in elkaar naar boven. Het is niet voor niks dat we in 2022 de titel ‘zorgteam van het jaar’ mochten dragen. Ik werk ondertussen al 32 jaar voor Ten Berge en heb de ouderenzorg zien veranderen. Dankzij Orelia in de goede zin, het is professioneler geworden. Maar ook de ouderen zijn veranderd, ze hebben vandaag veel meer zorg nodig dan vroeger, zijn mondiger en hebben hoge verwachtingen. Daar hebben ze uiteraard recht op. Tegen mijn jongere collega’s zeg ik altijd: ‘behandel de residenten alsof het je oma en opa zijn, zoals je het voor hen zou willen."

Pascale, kinesist

Werken als IKA zorgkundige in opleiding

Via het structureel instroomkanaal kan je aan de slag bij een werkgever, met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur. Zo studeert Yasmine voor zorgkundige. En op de dagen dat ze niet naar school gaat of stage doet, werkt ze bij Orelia Ten Berge in de logistiek. Yasmine: “De opleiding loopt van februari 2024 tot mei 2025. Ik leer ik al veel door anderen het te zien doen tijdens mijn job, maar uiteraard ook door de stages. Als je een carrièreswitch overweegt, kan ik je het IKA-traject echt aanraden. Je leert veel op je eigen werkplek, je ontwikkelt jezelf en je hebt een inkomen. Bovendien weet ik dat ik hier ook op de langere termijn kan blijven. Ik ben hier echt goed opgevangen en voelde me snel thuis. Ondertussen vragen de residenten al in welke shift ik de volgende dag werk. Dat is fijn, ze zijn erg dankbaar. Als stagiair word ik ook aangemoedigd, dat doet deugd.”

Yasmine, IKA zorgkundige in opleiding

TEN-Yasmine-ZGK-1-LR.jpg
TEN-Katleen-ZGK-2-LR.jpg

Werken als zorgkundige

“Ik reed hier regelmatig voorbij en volgde Ten Berge al lang via de facebookpagina. Het heeft dus een tijd geduurd voor ik hier solliciteerde. De foto’s overtuigden me, het zag er hier warm en gezellig uit. Ondertussen ondervind ik al 5 maanden aan den lijve dat het echt zo is. Je komt hier terecht in een warm nest, een 2e familie. Bij Ten Berge hangt echt een huiselijke sfeer, ik kom met plezier werken! Ondertussen werk ik al zo’n 28 jaar in de ouderenzorg. Het blijft bijzonder fijn om oudere mensen met kleine dingen gelukkig te maken. Eigenlijk behandel ik hen zoals ik zelf behandeld wil worden of zoals ik het zou willen voor mij oma. Dat vind ik erg belangrijk.”

Katleen, zorgkundige

Werken als hoofd logistiek

“Ik werk bij Orelia Ten Berge als hoofd logistiek. Mijn team ondersteunt in het woonzorgcentrum op verschillende vlakken. Denk maar aan de schoonmaak, de strijk, het beheer en verdelen van de post, het rondbrengen van de avondmaaltijden etc. Ondertussen woon ik al 6,5 jaar in België. Ik werk al 6 jaar voor Ten Berge. Ik probeer iedereen, zowel mijn collega’s als de residenten, te helpen met alles wat ik in me heb. Sommige bewoners hebben weinig of geen bezoek, voor hen probeer ik extra goed te zijn. Ik werk hier echt met mijn hart, velen zijn daar echt dankbaar voor.”

Pranvera, hoofd logistiek

TEN-Emily-ZGK-2-LR.jpg

Werken als zorgkundige

“Ondertussen werk ik een jaar voor Orelia Ten Berge. Weet je wat me over de streep trok? Dat we in de namiddag extra tijd kunnen nemen om iemand een bad te geven. Dat vind ik echt belangrijk. Ik heb iets met ouderen, je krijgt er zoveel vriendschap en dankbaarheid van terug. Dat maakt mijn job super om te doen. Het is zwaar, maar als team houden we elkaar recht. Dat is echt het belangrijkste hier, over de jobs heen kunnen we elkaar alles vragen. Iedereen is zeer aanspreekbaar. Ik zeg het vaak tegen ex-collega’s of mede-studenten van vroeger: ‘bij ons is het echt beter!’.” 

Emily, zorgkundige

Werken als Diëtiste

Een diëtiste kom je niet vaak tegen in een woonzorgcentrum. Bij Orelia Ten Berge hebben we er wel ééntje in huis. Yentl: “Ik werkte hier al als jobstudent. Toen ik afstudeerde, wou ik echt graag blijven. De directie zag ook mijn meerwaarde. Nu werk ik hier fulltime samen met de collega’s uit verschillende disciplines. Daarbij adviseer ik zowel residenten, de collega’s in de zorg, als het keukenteam. Dat kan gaan over het indikken van voeding bij residenten met slikmoeilijkheden, bijvoeding als iemand onbedoeld afvalt, aangepaste maaltijden bij diabetes of andere medische aandoeningen. Zo gaf ik als diabeteseducator ook een opleiding over diabetes en een infosessie over gezonde voeding. Ook op vlak van het menu heb ik een grote inbreng. De restaurantervaring naar het woonzorgcentrum brengen, dat vinden we belangrijk. We koken heel vers, gevarieerd, seizoensgebonden… Zowel de koks als ik halen hier veel trots uit. Zeker als je ziet dat de cijfers van mensen met ondervoeding al een stuk beter zijn sinds ik hier ben. We volgen de kwaliteitsindicatoren goed op. Van zodra iemand onbedoeld gewicht verliest, of er is minder eetlust, dan bekijken we (eventueel samen met de huisdokter) wat we kunnen doen. Als iemands gewicht dan stabiliseert, geeft dat zeer veel voldoening.”

Yentl, diëtiste

TEN-Yentl-Diëtist-1-LR.jpg

Werken als kok

“Op mijn 15e had ik de eerste ‘patat’ in mijn hand, ondertussen heb ik 38 jaar ervaring in diverse keukens op de teller. Vandaag combineer ik een zelfstandige activiteit als traiteur met mijn deeltijdse job als kok bij Orelia Ten Berge. Het is een plek waar ik me goed voel. We gaan er samen elke dag met veel enthousiasme tegenaan. Of het nu in een restaurant is, als traiteur of in dit woonzorgcentrum, ik vind het belangrijk om kwaliteit te leveren. Lekker en vers koken in de eigen keuken, het is super dat we dat hier in dit woonzorgcentrum kunnen bieden.  Het vergt uiteraard een specifieke aanpak. We passen ons aan aan de noden en wensen van de bewoners. Maar de appreciatie die we ervoor krijgen, is groot!”

Kurt Lauwers, kok 

TEN
bottom of page