top of page

Orelia Le Jardin Intérieur

 Assistentiewoningen in Frasnes-Lez-Buissenal 

La maison devient trop grande, ou elle demande trop d’entretien ? Vous aimeriez vous sentir en sécurité à tout moment ? Vous avez besoin de compagnie ? Une résidence services permet de vivre en toute autonomie. Si besoin, vous trouverez toujours une aide à proximité. Alliant confort et ergonomie, nos résidences-services sont conçues pour répondre à des besoins croissants en matière d’accompagnement : elles n’ont pas d’escaliers, sont équipées d’un appel d’urgence, d’une poignée dans la douche ou à côté des toilettes, etc. Nous pouvons même organiser une aide au ménage ou des soins à domicile.

Jouw welzijn, onze passie.

Het leven gaat zijn gewone gang, net zoals thuis, in de sfeer van ons zorghotel. We verwelkomen je graag en zorgen ervoor dat je je comfortabel voelt. We omringen je met goede zorgen en bieden fijne activiteiten aan. Of je nu geniet van een uitstap naar Ath of een koffie op jouw eigen terras. In de serviceflats van Orelia Le Jardin Intérieur te Frasnes-Lez-Anvaing leef je zoals je dat altijd al hebt gedaan. We dringen je niks op en respecteren je als een uniek en bijzonder persoon... Welkom in Le Jardin Intérieur.

Onze assisentiewoningen

Heeft je huis te veel onderhoud nodig? Of wil je misschien meer sociale contacten? Dan zijn onze assistentiewoningen iets voor u. Je kan er in alle vrijheid wonen terwijl je geniet van je privacy. En als je extra hulp nodig hebt, is er extra hulp in de buurt.

10 ongemeubileerde appartementen, van +/- 54m2, met een slaapkamer met eigen badkamer, uitgerust met een inloopdouch, een woonkamer, een kitchenette, een wasruimte en twee televisies (een in de slaapkamer en een in de woonkamer).

All-in formule:
 

  • waterverbruik

  • de verwarming 

  • elektriciteitsverbruik 

  • persoonlijke was (behalve stomerij of speciale reiniging) 

  • wifi 

  • 2 televisietoestellen

  • toegang tot TV-programma's volgens de operator van het moment

  • aansluiting op de telefoon en de telefoon zelf (gesprekken zijn betalend)

  • de voorziening van een kluisje

  • de gordijnen en/of raambekleding van de assistentiewoning

Onze aanpak

In uw toekomstige thuis wordt je privacy gerespecteerd en wordt persoonlijke begeleiding gegeven volgens je levensplan. Je hebt je eigen rol.

 

De Montessorimethode maakt integraal deel uit van  Orelia Le Jardin Intérieur. Volgens deze filosofie heeft ieder mens het recht om met respect en waardigheid te worden behandeld, een betekenisvolle rol in de gemeenschap te spelen en een leven te leiden dat (zelf)respect bevordert. Concreet neem je actief deel aan het interne leven van het huis: dagelijkse activiteiten, het opstellen van onze interne krant en menu's via ons comité O'Fourneaux... Het motto? "Help het me alleen te doen". Al deze activiteiten zorgen voor een actieve en positieve dynamiek in huis. Het doel? Regisseur zijn van je eigen leven, je onafhankelijkheid ontwikkelen, je nuttig voelen en je autonomie behouden.

We luisteren naar je

In een display bij onze receptie vind je 4 kaarten. Je kunt een herstelling, een idee, een probleem of zelfs een compliment melden. Vertel ons op de achterkant van de kaart wat je ons precies wil vertellen en stop de kaart in de Orelia suggestiebox. Elke kaart wordt met de grootste zorg behandeld en opgevolgd. Laat ons weten hoe we onze aanpak kunnen/moeten aanpassen. Natuurlijk zijn we ook beschikbaar voor discussie.

hand-2906458_1920.jpg
Jardin Facebook 06.jpeg

De maaltijden,
een ervaring

De maaltijden worden ter plaatse bereid door een creatief keukenteam dat met plezier jouw smaakpapillen verwent. ‘s Ochtends (op de kamer) en 's avonds (in onze eetzaal) geniet je van een buffetmaaltijd. ‘s Middags schuif je je voeten onder tafel voor een 3-gangen menu. Aan het begin van de middag komen we langs om koffie/thee en een snack aan te bieden.

In de buurt

Ons huis is zeer goed gelegen. Op loopafstand vind je bijvoorbeeld een boekhandel, een postkantoor, een apotheek, een bank (BNP Paribas Fortis), het gemeentehuis, restaurants, de kerk, de bibliotheek, een bakker, een slagerij... Iets verderop vind je de supermarkten Intermarché, Proxy-Delhaize en Colruyt. Goed om te weten, elke dinsdag om 14u stopt "Le Camion Epicerie" op onze parking. Je kunt elektronisch betalen.

Voor de kleinkinderen is er een speeltuin naast de bibliotheek. En wil je een frisse neus halen, je bent vlakbij het natuurgebied van de gemeente.

P1010652 (1).jpg
DSC_0761.jpg

Onze activiteiten, een gediversifieerd aanbod

We organiseren heel wat verschillende activiteiten. We suggereren ze en nodigen je graag uit om deel te nemen. Participeren is niet verplicht. Volgens onze Montessori-filosofie worden de hele dag door activiteiten van het dagelijks leven georganiseerd (afwassen, handdoeken vouwen...).  Natuurlijk grijpen we elke gelegenheid aan om de jaarlijkse festiviteiten te vieren (maandelijkse verjaardagen, kerstmarkt, themadagen....).

Ontdek onze assistentiewoningen

Je kunt je op elk moment afmelden voor deze communicatie. Bekijk het privacybeleid van Orelia voor meer informatie.

We hebben je mail goed ontvangen.

Download hier onze brochure.

Meer weten

Een levensfase ingaan, is nooit gemakkelijk. Daarom heten wij je van harte welkom voor een rondleiding door onze woonzorgcampus. Samen of met je naasten zullen wij je wensen en verwachtingen analyseren en bekijken hoe de Le Jardin Intérieur aan je wensen kan voldoen.

voor ons woonzorgcentrum

bottom of page