top of page

De verhalen van...

Vertrouw niet alleen op onze woorden, maar laat je inspireren door de verhalen van onze geweldige collega's die je enthousiast kunnen vertellen hoe het écht is om bij Orelia te werken.

Je leest hier hun verhalen en ervaringen over hun loopbaan bij  Orelia.

LISA ZK_edited.png

Lisa

Zorgkundige

“Ik vind het erg fijn dat ik voor onze bewoners iets kan betekenen. Ze zijn daar heel dankbaar voor. Tijdens mijn studies liep ik stage in een ziekenhuis, dat is minder mijn ding. Hier bij Orelia Puthof kan ik echt een band opbouwen met de bewoners én met de collega’s. Ik ben hier gestart als jobstudent en voel me hier thuis.”

IMG_1598_edited.jpg

Geert

Verpleegkundige

“De veelzijdigheid en de afwisseling is hetgeen wat de job echt fijn maakt voor mij. Ook de warme en huiselijke sfeer die je hebt in de ouderenzorg, vind ik zeer belangrijk. De locatie waar ik werk, Orelia Ter Velm, is de kers op de taart voor een goede werkplek. Ik heb toffe collega's en het huis is gelegen tussen de fruitplantages, wat het gezellig vertoeven maakt voor de bewoners én voor ons."

Suzy.jpg

Suzy

Woonassistent

"Dat ik nu heel dicht bij de residenten sta, daar zijn ze heel blij mee. En ik put daar écht vreugde uit. Als woonassistent bied ik hen stabiliteit, onze residenten zijn tevreden met wat ik voor hen doe."

IMG_3724 3.jpg

Isabel

Animator

"Ik werk ondertussen een jaar bij Orelia Ter Beuken, nadat ik 27 jaar animator was bij een ander woonzorgcentrum. Ik werk nu een stuk dichter bij huis, op 6km. Dat is een extra troef. Maar het belangrijkste is dat ik kan werken met residenten, met mensen met dementie ook. Een glimlach op hun gezicht toveren maakt me gelukkig."

“Vroeger werkte ik in een ziekenhuissetting en ik merk dat er hier in het woonzorgcentrum meer rekening gehouden wordt met mijn mening.
Ik voel me gerespecteerd voor het werk dat ik doe.


Residenten zijn dankbaar voor wat je voor hen doet. Het is hier aangenaam werken, elke dag is anders en leert me nieuwe dingen. Bovendien zet Orelia in op doorgroeimogelijkheden, dat is ook niet onbelangrijk."

Ine, hoofdverpleegkundige

HEIDE EN RAMONA ZK.jpg

Collega's aan het woord...

Heidi, zorgkundige (links)

“Als je kan werken vanuit je hart, heb je veel voldoening van je job en krijg je appreciatie van de mensen. Omdat je hier elke dag met dezelfde residenten werkt, leer je hen en hun verleden goed kennen. Het is fijn om daarop te kunnen inspelen. Als ik oud ben, wil ik ook zo verzorgd worden. Ik krijg hier respect voor wat ik doe, de sfeer hier in huis zit goed en ik heb fijne collega’s.”

Elena, hoofdverpleegkundige

Eerst werkte ik als verpleegkundige, ondertussen kreeg ik de kans om hoofdverpleegkundige te worden. Die kans heb ik met beide handen gegrepen. Ondertussen ben ik al 2 jaar hoofdverpleegkundige op de afdeling Magritte. Ik kan ‘werken bij Orelia Ter Beuken’ aan iedereen aanraden. Het is écht een toffe en vriendelijke equipe, met open communicatie. Ik werk hier graag! De ouderenzorg boeit me enorm, ik heb altijd in woonzorgcentra gewerkt. Je leert de residenten goed kennen en je hebt er goede contacten met de bewoners. Je hebt hier de tijd voor hen. Eigenlijk vormen ze een apart stukje familie. Werken in een woonzorgcentrum is best zwaar werk, maar heel fijn om te doen.

Elena.jpg
IMG_3765.jpg

Brechje, zorgkundige

Ik ben hier begonnen als stagiair, ik werkte hier ook als jobstudent en na het afstuderen als gediplomeerd zorgkundige. Ik ben gestart met een vaste job bij Orelia Ter Beuken en heb in tussentijd ook een paar maanden in een revalidatiecentrum gewerkt. Maar dat voelde niet zo goed. Ik keerde terug naar Orelia Ter Beuken omwille van de band met de collega’s en de residenten. Hier voel ik me thuis. Uiteraard is het niet altijd gemakkelijk, de ene dag is immers de andere niet. Niet voor de residenten, maar ook voor jezelf. Want de ene dag heb je al meer geduld dan de andere. Maar als ik zie dat ik weer iemand goed verzorgd heb en hij/zij tevreden is, dan is mijn dag weer goed. 

Natalia Nathalie Natascha.jpg

Familie aan het woord...

Natalia, Nathalie en Natacha
Twee logistiek medewerkers en een zorgkundige

Met deze 3 dames ontmoeten we een bijzonder trio medewerkers bij Orelia Ter Beuken.

Een moeder met haar 2 van haar 5 kinderen. Mama Nathalie werkte eerst in het onderhoud en werkt nu als logistiek medewerker.

Jeroen

verpleegkundige

“Mijn moeder werkte altijd in de ouderenzorg, ik heb de liefde voor de sector dus met de paplepel meegekregen. Werken in een woonzorgcentrum is dus een bewuste keuze. Ik voelde me bij Orelia Katharinadal meteen geaccepteerd. Er wordt rekening gehouden met mijn wensen, ook bij het maken van de planning. Dat vind ik wel fijn.

 

Je hebt hier de kans om een band op te bouwen met de bewoners, in een ziekenhuis zijn de contacten veel korter, vluchtiger. Je kan hier ook de familie leren kennen. Het werk in een woonzorgcentrum gaat is dus een stuk breder dan enkel verzorgen. Je ziet mensen evolueren, het is een eer om deel te uit te maken van hun laatste levensjaren.”

bottom of page