top of page
69057944_10220239668961166_861727356207759360_o_10220239668881164.jpg

Orelia Ten Berge

 Kortverblijf in Belsele 

Senioren kunnen ook voor een korte periode in ons woonzorgcentrum vlakbij Sint-Niklaas verblijven.

De redenen kunnen divers zijn: de vakantie van een mantelzorger, voor verzorging of revalidatie na bijvoorbeeld een operatie, om de mantelzorger op adem te laten komen bij ziekte…  

Wat is een kortverblijf?

Een kortverblijf in een woonzorgcentrum is een tijdelijke opname. Dit kan nodig zijn als iemand tijdelijk niet thuis kan wonen, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of bij revalidatie. Kortverblijf in een rusthuis biedt dezelfde zorg en ondersteuning als een permanent verblijf, maar dan voor een beperkte periode. Residenten in kortverblijf kunnen uiteraard ook deelnemen aan de activiteiten die in ons woonzorgcentrum georganiseerd worden.

Waarom kiezen voor kortverblijf?

4 goede redenen:

  • na een ziekenhuisopname, wanneer iemand nog herstellende is en tijdelijk extra zorg en ondersteuning nodig heeft.

  • als iemand tijdelijk niet thuis kan wonen, bijvoorbeeld omdat er aan het huis gewerkt wordt.

  • om iemand te laten wennen aan een woonzorgcentrum, als er op termijn een permanent verblijf wordt overwogen.

  • om de mantelzorger een pauze te geven en hem/haar de tijd te geven om voor zichzelf te zorgen, vakantie te nemen of te herstellen na een operatie.

Ons aanbod

Vanaf 1 juli 2021 breidt rusthuis Ten Berge haar aanbod uit met 5 extra kamers voor kortverblijf. Zo kunnen senioren ook voor een kortere periode in ons woonzorgcentrum terecht voor:

Vakantieopvang 

Je laat je bejaarde ouders niet graag alleen wanneer je met vakantie gaat? Ga toch met een gerust hart op reis dankzij kortverblijf voor je naaste. Zo kan hij/zij in rusthuis Ten Berge ook van een fijne vakantie genieten.

 

Om de mantelzorger tijdelijk te ontlasten

Goed voor iemand anders zorgen, kan je pas wanneer jij je goed voelt. Wil je zelf wat energie bijtanken of op je positieven komen na bijvoorbeeld een operatie? Dan zorgen wij graag voor jouw naaste. Jij bepaalt hoeveel tijd je nodig hebt.

Verzorging of revalidatie 

Om te herstellen na een ziekenhuisopname, ziekte of een ongeval. Ons zorgzaam team staat de resident bij tot hij/zij hersteld is of thuis voldoende hulp heeft. 

68972590_10220239643200522_7695368830675058688_o_10220239643120520.jpg

Praktisch

Kortverblijf is mogelijk vanaf 7 dagen, met een maximum van 90 dagen per kalenderjaar. Het ziekenfonds voorziet een tegemoetkoming in de kosten. Neem contact met hen op om te bekijken wat hiervoor de voorwaarden zijn.

Ben je voldoende hersteld, dan begeleiden we je zodat je weer naar huis kan. Is het toch aangewezen om in een meer beschermde omgeving te verblijven? Dan bekijken we samen met de resident en zijn/haar familie hoeveel ondersteuning nodig is en welke oplossing hierbij het meeste geschikt is. Je kan na een kortverblijf bij Orelia Keiheuvel immers ook terecht in een assistentiewoning (serviceflat) of in het woonzorgcentrum.

Mobiele keuken - Orelia Ten Berge

Mobiele keuken - Orelia Ten Berge

Ontdek ons woonzorgcentrum

Vul hier je gegevens in en download onze brochure.

Je kunt je op elk moment afmelden voor deze communicatie. Bekijk het privacybeleid van Orelia voor meer informatie.

We hebben je mail goed ontvangen.

Contact TEB kortverblijf

Meer weten

Kiezen voor een nieuwe stap in het leven, is nooit eenvoudig. Daarom ben je altijd welkom voor een verkennend gesprek en een persoonlijke rondleiding.We bekijken samen wat we voor jou kunnen betekenen. Neem vrijblijvend contact op met onze onthaalverantwoordelijke.

voor onze assistentiewoningen in Belsele (Sint-Niklaas)

voor onze woonzorgcentrum in Belsele (Sint-Niklaas)

bottom of page