top of page

Werken in de ouderenzorg saai?

Allesbehalve!

 

Wil je werken als verpleegkundige, zorgkundige of ergotherapeut in ons woonzorgcentrum in Alsemberg (Beersel)? Lees hieronder hoe je toekomstige collega’s het vandaag ervaren:

IMG_3776.jpg

Brechje, zorgkundige

“Ik ben hier begonnen als stagiair, ik werkte hier ook als jobstudent en na het afstuderen als gediplomeerd zorgkundige. Ik ben gestart met een vaste job bij Orelia Ter Beuken en heb in tussentijd ook een paar maanden in een revalidatiecentrum gewerkt. Maar dat voelde niet zo goed. Ik keerde terug naar Orelia Ter Beuken omwille van de band met de collega’s en de residenten. Hier voel ik me thuis. Uiteraard is het niet altijd gemakkelijk, de ene dag is immers de andere niet. Niet voor de residenten, maar ook voor jezelf. Want de ene dag heb je al meer geduld dan de andere. Maar als ik zie dat ik weer iemand goed verzorgd heb en hij/zij tevreden is, dan is mijn dag weer goed.”

Isabel, animator

“Ik werk ondertussen een jaar bij Orelia Ter Beuken, nadat ik 27 jaar animator was bij een ander woonzorgcentrum. Ik werk nu een stuk dichter bij huis, op 6km. Dat is een extra troef. Maar het belangrijkste is dat ik kan werken met residenten, met mensen met dementie ook. Een glimlach op hun gezicht toveren maakt me gelukkig. Dat is waar ik het elke dag voor doe. Uiteraard zijn er ook mindere momenten, maar ook dan zijn we er voor hen. Het is zo fijn om elke dag juiste aanbod te doen. Om rust te creëren in kleine groepjes en om er bij grote activiteiten de ambiance in te brengen. De appreciatie van de mensen is me heel veel waard. Bij Orelia Ter Beuken is er veel mogelijk. Ik kan hier echt mijn energie kwijt. We hebben hier voldoende ruimte, hier wonen en werken interessante mensen. Voor ik solliciteerde aarzelde ik even om voor een groep te gaan werken, je hoort zoveel negatieve verhalen. Maar Orelia ondersteunt ons. Zo vind ik het fijn dat ik de vrijheid krijg om bijvoorbeeld de facebookpagina van het huis verder uit te bouwen, positieve beeldvorming is immers zo belangrijk voor onze sector.”

IMG_3724 3.jpg
Terry kinesist.jpg

Terry, kinesist

 

“Bij Orelia Ter Beuken werken we in een heel fijne omgeving, een aangenaam gebouw. Er hangt hier een heel familiale sfeer. Als kinesist vind ik het fijn om in de ouderenzorg te werken. De residenten hier zijn zeer gemotiveerd om actief te blijven. Dat motiveert mij ook, het geeft me veel energie. Ik ben afkomstig uit de VS, ik studeerde in Amsterdam en de liefde bracht me naar hier. Ondertussen werk ik 2 jaar bij Orelia Ter Beuken, dat bevalt me wel!”

Amina, zorgkundige en student verpleegkunde 

 

“Ik werk hier als zorgkundige en zit in mijn laatste jaar verpleegkunde. Mijn moedertaal is Frans. Door bij Ter Beuken te werken, kan ik mijn Nederlands verbeteren. Ondertussen gaat het best vlot, dat vind ik super! Ik startte hier twee jaar geleden als interim zorgkundige en ben gebleven. Waarom? Wel, ik heb hier heel fijne collega’s, van alle leeftijden en verschillende culturen. On se melange bien! Wat een rijkdom, daar hou ik van. Ik hoop hier binnenkort dan ook als afgestudeerd verpleegkundige aan de slag te gaan. Uiteraard werk ik ook graag met ouderen, we kunnen zoveel van hen leren. Ik heb hier mijn 2e familie gevonden.”

Amina zorgkundige.jpg
Natalia Nathalie Natascha.jpg

Natalia, Nathalie en Natacha, 2 logistiek medewerkers en een zorgkundige

"Een moeder die met 2 van haar dochters samenwerkt, dat kom je niet vaak tegen. Mama Nathalie startte als in het onderhoud en werkt nu als logistiek medewerker. Nathalie: “Ik werk hier al 6 jaar. Voor ik hier werkte, poetste ik thuis bij particulieren. Elke halve dag heb je een ander huis om aan te pakken, helemaal alleen. Dan werk ik liever in dit woonzorgcentrum. Dat is een stuk fijner. Je bent hier onder de mensen, je doet al eens een babbel. Met kleine dingen voor de mensen kunnen zorgen, dat is iets wat ik graag doe.” Natacha meldde zich hier als eerste van de 3. “Ik werkte hier eerst als stagiair en jobstudent en nu als gediplomeerd zorgkundige.” De 2e dochter Natalia werkt als logistiek medewerker bij Orelia Ter Beuken. Natalia: “Wij zijn hier graag. We komen goed overeen met de residenten. Je kan écht een band met hen opbouwen. Na een tijdje weet je wat ze graag hebben, hoe je hen gelukkig kan maken. Het is belangrijk dat ze steeds op dezelfde personen kunnen rekenen, zeker bij mensen met dementie. Als de medewerkers te veel wisselen, maakt hen dat onrustig."

Mika, Hoofdverpleegkundige

 

"Ik houd ervan om met ouderen te werken. In een woonzorgcentrum kan je een band opbouwen met wie je verzorgt, in een ziekenhuis heb je elke dag nieuwe patiënten."

IMG_3730.jpg
Elena.jpg

Elena, hoofdverpleegkundige

 

“Eerst werkte ik als verpleegkundige, ondertussen kreeg ik de kans om hoofdverpleegkundige te worden. Die kans heb ik met beide handen gegrepen. Ik startte met 6 maanden op proef. Ondertussen ben ik al 2 jaar hoofdverpleegkundige op de afdeling Magritte. Ik kan ‘werken bij Orelia Ter Beuken’ aan iedereen aanraden. Het is écht een toffe en vriendelijke equipe, met open communicatie. Ik werk hier graag! De ouderenzorg boeit me enorm, ik heb altijd in woonzorgcentra gewerkt. Je leert de residenten goed kennen en je hebt er goede contacten met de bewoners. Je hebt hier de tijd voor hen. Eigenlijk vormen ze een apart stukje familie. Werken in een woonzorgcentrum is best zwaar werk, maar heel fijn om te doen. Ik heb graag wat stabiliteit, in een ziekenhuis zou ik me moeilijker kunnen aanpassen omdat je daar voortdurend andere mensen verzorgt.” 

Susy, woonassistent

 

“Ik ben hier in juni 2018 gestart als boekhouder, toen nog bij Seniorencampus Qaly. Na de overname door Orelia evolueerde ik over onthaal & administratie naar woonassistent voor onze assistentiewoningen in 2023. Een carrièreswitch op mijn 57e, jawel!  Dat ik nu heel dicht bij de residenten sta, daar zijn ze heel blij mee. En ik put daar écht vreugde uit. Als woonassistent bied ik hen stabiliteit, onze residenten zijn tevreden met wat ik voor hen doe.”

Suzy.jpg
Wout muziektherapeut.jpg

Wout, muziektherapeut

 

“Ik deed stage in de ouderenzorg en heb ervaring met mijn oma die Alzheimer heeft. Mensen met dementie hebben veel aan het non-verbale. Aan muziek dus ook. Ik wissel animatieactiviteiten in groep af met individuele muziektherapie. Muziek helpt ons om gevoelens naar boven te brengen. Het is mijn 1e job, ik heb dus nog veel te leren. Zo wil ik mijn repertorium graag verder uitbreiden met Vlaamse klassiekers, want daar ben ik niet mee opgegroeid.” 

"Onze medewerkers zijn goud waard, kom ook bij ons uitblinken!"

- Orelia, Ter Beuken

IMG_3746 2.jpg

Kom jij bij ons schitteren?

We zijn op zoek naar verpleegkundigen, zorgkundigen en een ergotherapeut.

IMG_3730.jpg

Verpleegkundige

Amina zorgkundige.jpg

Zorgkundige

Terry kinesist.jpg

Ergotherapeut

De woonzorgcampus Ter Beuken maakt deel uit van de woonzorggroep Orelia.

bottom of page