Wegwijs worden in de digitale wereld is niet evident. Een workshop digitalisering helpt de bewoners van Orelia Keiheuvel uit Balen om beter met hun smartphone te leren werken. Tijdens de workshop maakten ze niet alleen kennis met de voordelen van apps en websites, maar leerden ze ook letten op gevaren, zoals phishing.
Waarvoor dient Itsme? Hoe gebruik ik WhatsApp? Hoe herken ik een phishingbericht? Ook heel wat (jong)senioren zitten met allerhande vragen over het gebruik van computers, tablets en smartphones. Om die vragen te beantwoorden, organiseert Orelia workshops rond digitalisering.
Niet enkel de bewoners van onze assistentiewoningen en het woonzorgcentrum zijn welkom, maar ook mensen uit de buurt. - Kristof Berings, directeur Orelia Keiheuvel
De lesgever legde tijdens de eerste workshop onder meer uit hoe je veilig op het internet surft, waar cookies voor dienen en dat je de apps best enkel via de Google Play Store of Apple App Store op je smartphone of tablet zet. Uiteraard legde hij ook uit wat phishing precies is en hoe je omgaat met zo’n oplichtingspoging.
Kristof Berings, directeur van Orelia Keiheuvel vertelt: “We merkten dat veel senioren en jongsenioren minder snel mee zijn met de digitalisering dan mensen die er al mee zijn opgegroeid. Maar ondertussen kun je niet daar niet meer omheen. Voor zaken zoals het beheren van je geld tot het kopen van een busticketje moet je tegenwoordig steeds vaker een app op je smartphone of tablet gebruiken. Om onze (jong)senioren daarmee wegwijs te maken, organiseren we daarom deze workshops. Niet enkel de bewoners van onze assistentiewoningen en het woonzorgcentrum zijn welkom, maar ook mensen uit de buurt. Dinsdag was het vooral een introductie, maar bij de volgende workshops wordt er dieper ingegaan op een bepaalde toepassing."
De bedoeling is ook dat deze workshops in alle Orelia-vestigingen in Vlaanderen en Brussel georganiseerd gaan worden.
Iedereen is dus zeker welkom om in de toekomst een van de workshops mee te pikken.
コメント