top of page

Residentie groenhof organiseert laagdrempelige digitale workshops

Payconiq, Whatsapp of Itsme: digitale toepassingen maken integraal deel uit van onze samenleving, maar nog niet iedereen is mee met die snelle evolutie. Ruim 7 op de 10 zestigplussers geeft toe er moeite mee te hebben. Slechts 6 op de 10 zeventigplussers durft de stap te zetten om digitaal iets aan te leren. Om die grote digitale kloof te helpen dichten, organiseerde woonzorggroep Orelia de eerste van een reeks praktische workshops in de assistentiewoningen van Residentie Groenhof in Oud-Turnhout.


Residentie Groenhof organiseert laagdrempelige digitale workshops
De eerste digitale workshop in residentie Groenhof was een succes!

Meer dan 9 op de 10 Belgen gebruiken dagelijks het internet, en dat aandeel stijgt alleen maar. Toch zijn we digitaal kwetsbaarder dan ooit. Bankieren, een afspraak maken bij de dokter of facturen bekijken, vandaag gebeurt het bijna allemaal digitaal. Digitale vaardigheden moeten dus steeds sneller worden bijgeschaafd, terwijl dat aanleren net veel tijd vraagt. Een probleem voor heel wat mensen.

Vooral de oudere generatie is digitaal erg kwetsbaar, ruim 7 op 10 van de zestigplussers heeft moeite met digitale technologie zoals internetbankieren en online aankopen. Bovendien neemt het vertrouwen om iets digitaal aan te leren met de leeftijd af, slechts 6 op 10 zeventigplussers durft effectief mee te surfen op de digitale golf. Dat blijkt uit de Barometer Digitale Inclusie.


Ook onze de medewerkers van de woonzorgcentra en assistentiewoningen van Orelia merken een groot tekort aan digitale kennis bij de residenten. Ze hebben bijvoorbeeld moeite om online betalingen te doen, tickets te kopen of phishingberichten te herkennen. Daarom organiseert Orelia praktische workshops. Zo maken ze op een laagdrempelige manier kennis met verschillende digitale toepassingen op gsm en computer.

“We merken dat meer en meer bewoners digitaal aan de slag willen maar tegelijkertijd ook terughoudend zijn. Met praktische workshops (i.s.m. Avansa Kempen) laten we bewoners van onze residentie en oudere buurtbewoners kennismaken met de digitale wereld. Zo zetten we in op digitale inclusie en verlagen we de drempel naar digitalisering. De workshops zijn bovendien gratis. Zo krijgt iedereen de kans om een digitale voorsprong te nemen.” – Sakja Coryn, directeur Orelia Residentie Groenhof

Comments


bottom of page