top of page

Nieuwbouw én renovatie voor Orelia Ten Berge (Belsele)

Belsele, 27/03/2024 - De infrastructuur van het woonzorgcentrum Orelia Ten Berge in Belsele is aan vernieuwing toe. Daarom werkt Orelia de komende jaren aan een uitbreiding én een renovatie van dit woonzorgcentrum. Daarbij zal het karakter van het gebouw zo veel mogelijk bewaard worden. De werken zijn deze week gestart. Het (ver)bouwen zal zo’n 2 jaar duren.

 


De eerste fase: nieuwbouw

Er wordt een gloednieuw woonzorgcentrum gebouwd. Deze nieuwbouw wordt opgetrokken aan de rechterkant van het perceel aan de Tuinlaan 3. De rechtervleugel van het huidige gebouw zal geïntegreerd worden in het nieuwe woonzorgcentrum. Daar komt o.a. een kiné-lokaal, de kapper, een wasplaats... De nieuwbouw omvat op het gelijkvloers een mooie cafetaria (O’Café) met terras, een beschermde afdeling en 7 kamers voor kortverblijf. Op de 1e, 2e en 3e verdieping komen de woonzorgkamers, verdeeld in leefgroepen met een gemeenschappelijke eet- en leefruimte. In totaal zullen hier 80 mensen kunnen wonen. Er zijn ook 2 kamers voor koppels. Als alles goed gaat, is de nieuwbouw midden 2025 klaar.

 

De tweede fase: renovatie

Als alle huidige bewoners hun intrek kunnen nemen in de nieuwe aanbouw, wordt het bestaande gebouw van Ten Berge volledig verbouwd. De linkervleugel en het midden van het huidige gebouw zullen omgebouwd worden tot 19 assistentiewoningen voor 1 of 2 personen.

 

Orelia werkt voor de ruwbouwwerken samen met Juri NV, een aannemer uit Zele. Deze week wordt een nieuwe voorlopige weg aangelegd, zodat de toegang tot ons woonzorgcentrum verzekerd blijft.

 

Elke Vandendriessche, directeur van Orelia Ten Berge:

“We zijn trots om aan de uitvoering van het project te kunnen starten. Het is uiteraard een meerjarenplan, maar de nieuwbouw én renovatie zullen ons toelaten om nog beter tegemoet te komen aan de noden van de senioren uit Belsele en omgeving. We kijken ernaar uit om de werken aan te vatten en dag na dag de vorderingen te zien!”Comments


bottom of page