top of page
IMG_1598_edited.jpg

Travailler chez Orelia Ter Velm

Dans notre résidence pour personnes âgées d'Alsemberg (Beersel), 45 personnes donnent le meilleur d'elles-mêmes au quotidien pour offrir un endroit chaleureux aux personnes âgées. Parce que tout le monde a droit à une « vieillesse sans souci ». Chaque jour mérite ses petits moments en or.

Travailler dans les soins aux personnes âgées est ennuyeux ? 

C'est tout le contraire !

C'est ce que pensent nos collaborateurs de leur travail chez Orelia Ter Beuken à Alsemberg (Beersel). Découvrez ci-dessous leur histoire.

20150514_5070-1a.jpg

"Je suis revenue chez Orelia Ter Beuken pour le lien avec les collègues et les résidents. Je me sens chez moi ici." 

Brechje, aide-soignante

TVL-Jana-KINE-LR.jpg

Rendez-vous sur notre stand d'emplois pendant le Dag van de Zorg

Dimanche 17 mars 2024 de 13h à 17h

TVL-Jolien-ANI-4-LR.jpg

À quoi pouvez-vous vous attendre ?

  • Visitez notre modèle de résidence-service ou notre résidence pour personnes âgées

  • Découvrez notre centre de fitness, de bien-être, notre joli jardin, etc.

  • Profitez d'un air de piano de Wout, notre musicothérapeute

  • Rendez-vous sur notre stand d'emplois

  • ... et profitez des plaisirs de notre O'Bistro !

Jobdag in samenwerking met de 

vdab-logo-white.png

Voici les avantages de notre résidence pour personnes âgées

Vous vous sentez immédiatement le/la bienvenu(e) dans une chouette équipe

Les résidents les plus adorables y vivent !

Nous nous situons à un endroit où il n'y a pas d'embouteillages

Vous travaillerez dans une nouvelle infrastructure, un lieu de travail génial

Nous disposons d'un beau jardin, il y a beaucoup de verdure aux environs

L'évolution et la formation sont stimulées

Venez briller chez nous !

Nous recherchons des infirmiers/infirmières, des aides-soignant(e)s et un(e) ergothérapeute bilingues.

IMG_1607.jpg

Infirmier/infirmière

TVL-Assunta-ZGK-4-LR.jpg

Aide-soignant(e)

TVL-Jana-KINE-LR.jpg

Ergothérapeute

IMG_1258 normaal.jpeg

Logopedist

IMG_2046.jpg

Logopedist

De woonzorgcampus Ter Beuken maakt deel uit van de woonzorggroep Orelia.

TVL-Assunta-ZGK-4-LR.jpg

Werken als zorgkundige

“Sinds juli 2023 werk ik op de afdeling Conference. Ik heb de werkdruk hier altijd wel ok gevonden, ook al ben ik in een moeilijke periode bij Orelia Ter Velm toegekomen. Vroeger werkte ik in Lummen, nu op 10 minuutjes van mijn deur. En dat is een enorm voordeel, ik zou zelfs met de fiets kunnen komen! Ik vind het zalig om onze residenten liefde en aandacht te geven. Zo zorgen we voor een gouden randje aan hun dag. Lekker eten, een babbeltje, wat extra aandacht… Hoe beter ze me beginnen te kennen, hoe leuker het wordt. Het lijkt hier op een grote familie.”

-Assunta, zorgkundige

Werken in de zorg als animator

“Ik ben orthopedagoog van opleiding en werk af en toe mee in de zorg. De interesse voor de ouderenzorg heb ik van mijn mama en van mijn zus. Zij werken ook met ouderen. Ondertussen werk ik hier 6 maanden. Als je ergens start, moet je altijd vertrouwen winnen. Nu de mensen mij beter kennen, is het makkelijker om hen te enthousiasmeren om deel te nemen aan activiteiten. We hebben de mensen bevraagd en testen activiteiten uit. Zo bekijken we wat aanslaat. Activiteiten brengen vreugde onder de residenten, ze zijn ook heel dankbaar. Ondertussen krijgen we heel wat positieve reacties. Ook over onze O’Gazette. Mensen kijken telkens uit naar de nieuwe editie, ze willen dan weten of ze de prijs van de woordzoeker gewonnen hebben.” 

-Jolien, animator

TVL-Jolien-ANI-4-LR.jpg
IMG_1598_edited.jpg

Werken als verpleegkundige

“Na 5 jaar in dit woonzorgcentrum als verpleegkundige, startte ik in 2023 als hoofdverpleegkundige. Dat ik kon doorgroeien op mijn vertrouwde werkplek, maar ook de veelzijdigheid van de job is hetgeen wat het echt fijn maakt voor mij. Ik heb hier ook toffe collega’s. Ook de warme en huiselijke sfeer die je in de ouderenzorg vindt, is zeer belangrijk. De locatie van Orelia Ter Velm, met uitzicht op de boomgaarden, is de kers op de taart."

-Geert, hoofdverpleegkundige

Werken in de zorg als kinesist

“Ik heb hier net een maand stage achter de rug. De eerste week is dat altijd wat lastig, want je kent hier niks of niemand. Ondertussen word ik al wat losgelaten. Dat is fijn. Ik ga ’s avonds altijd met een goed gevoel naar huis. Of ik in de toekomst in de ouderenzorg blijf? Dat is nog niet beslist. Het kan nog alle kanten uit. Deze stage is me in elk geval goed meegevallen. Ik kreeg goede begeleiding door de collega’s. En van de meeste residenten krijg je veel vriendschap terug. Het was wel wennen om met ouderen te werken, het leeftijdsverschil is immers heel groot. Maar een mens maakt wat mee in zijn leven, dat heb ik hier wel geleerd.” 

-Jana, student kinesitherapie

TVL-Jana-KINE-LR.jpg
TVL-Christian-KOK-2-LR.jpg

Werken als kok

“Vroeger werkte ik in de hotelbusiness. Dàt is de spirit die ik meebreng naar dit woonzorgcentrum. We geven swung aan onze catering! Want ook onze residenten verdienen een culinaire ervaring waarbij we streek- en seizoensproducten voldoende aandacht geven. Mensen laten proeven van Haspengouw, dat vind ik belangrijk. Zo bieden we een ontbijtkar aan met keuzemogelijkheden, gebruiken we verse producten van een goede kwaliteit, mooie garnituren... Ik neem heel mijn team mee in mijn enthousiasme. Het is mijn ambitie om met de keuken van Ter Velm de referentie binnen Orelia te zijn.” 

-Christian, kok

Werken als verpleegkundige

“Ik werk al 9 jaar als verpleegkundige, eerst voor Triamant, nu voor Orelia. Ik ben hier meteen na mijn opleiding terechtgekomen. In een ziekenhuis werk ik niet graag. Het is fijner werken in een woonzorgcentrum. Daar heb je een redelijk constante groep van residenten. Ik krijg ook veel terug van de mensen die ik verzorg, sommigen zijn heel dankbaar, de families ook. En dat is een heel fijn gevoel!” 

-Melissa, verpleegkundige

TVM-Melissa-VPK-LR.jpg
TVL-Antje-ZGK-2-LR.jpg

Werken als zorgkundige

“Ik ben hier 3 jaar geleden gestart als student, nu werk ik hier vast als zorgkundige. Een vriendin van me werkte hier al en heeft me over de streep getrokken. Ondertussen volgde ik de opleiding tot zorgkundige plus. Hier kan je echt met de mensen bezig zijn, dat heb je niet in een ziekenhuis. Daarom werk ik hier zo graag.” 

-Antje, zorgkundige

Werken als huismoeder

“Sinds maart 2018 werk ik hier al als ‘huismoeder’. Zo zorg ik voor het ontbijt van 8 tot 10u ’s ochtends en daarna ondersteun ik bij het poetsen. Je kan het zien als een job die logistiek en schoonmaak combineert. Het is heel fijn omdat ik in deze job heel veel interactie hebt met de bewoners van Orelia Ter Velm. Het geeft me een goed gevoel als ik hen kan helpen om hun dag goed te starten. We hebben op deze site al heel wat meegemaakt, maar the only way is up. Uiteraard moet je op elke werkplek hobbels nemen.” 

-Britt, huismoeder

TVL-Britt-Huismoeder-LR.jpg
TVL-Sofie-ZGK-LR.jpg

Werken als zorgkundige

“Ik begon hier als huismoeder en studeerde ondertussen voor zorgkundige. Het is fijn om te kunnen doorgroeien op dezelfde werkplek. Hoe beter je de mensen kent, hoe beter je weet waarop je kan inspelen opdat ze zich goed voelen. Ik heb expliciet gevraagd om na mijn studie op de afdeling Reinette te kunnen blijven werken. Doorgroeien wordt hier gestimuleerd, wie weet word ik ooit nog verpleegkundige! Maar ik moet eerst de verbouwingen thuis afwerken voor ik voor studeren tijd kan maken. Door mijn ervaring met mijn mama op een palliatieve afdeling wist ik ‘zo zorgen voor mensen, dat wil ik ook doen’. Daarna heb ik mijn studie aangevat. Op mijn 40e maakte ik een carrièreswitch van werkleider in een beschutte werkplaats naar zorgkundige. Ik kijk daar met veel voldoening op terug! 

-Sofie, zorgkundige

TVL
bottom of page