top of page
20180809_untitled_9900_edit.jpg

Orelia Keiheuvel

 Kortverblijf in Balen 

In Balen-Wezel (vlakbij Mol) kunnen senioren ook in kortverblijf bij rusthuis Orelia Keiheuvel wonen. Het kan een goede oplossing zijn wanneer thuis wonen tijdelijk even niet mogelijk is. Na een operatie of bij ziekte bijvoorbeeld. Of wanneer de mantelzorger wat tijd voor zichzelf nodig heeft.

Wat is een kortverblijf?

Een kortverblijf in een woonzorgcentrum is een tijdelijke opname. Dit kan nodig zijn als iemand tijdelijk niet thuis kan wonen, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of bij revalidatie. Kortverblijf in een rusthuis biedt dezelfde zorg en ondersteuning als een permanent verblijf, maar dan voor een beperkte periode. Residenten in kortverblijf kunnen uiteraard ook deelnemen aan de activiteiten die in ons woonzorgcentrum georganiseerd worden.

Waarom kiezen voor kortverblijf?

4 goede redenen:

  • na een ziekenhuisopname, wanneer iemand nog herstellende is en tijdelijk extra zorg en ondersteuning nodig heeft.

  • als iemand tijdelijk niet thuis kan wonen, bijvoorbeeld omdat er aan het huis gewerkt wordt.

  • om iemand te laten wennen aan een woonzorgcentrum, als er op termijn een permanent verblijf wordt overwogen.

  • om de mantelzorger een pauze te geven en hem/haar de tijd te geven om voor zichzelf te zorgen, vakantie te nemen of te herstellen na een operatie.

Woonzorgkamer

Wie voor een korte tijd bij Orelia Keiheuvel komt wonen, betrekt één van onze woonzorgkamers. Deze kamers zijn uitgerust met een eigen badkamer met een inloopdouche, lavabo en toilet. Ze beschikken over het nodige meubilair en kunnen verder naar eigen smaak ingericht worden. 

abd76df5-a3ab-4e20-be1c-09376087506d.JPG

Beleeftuin

Ook de tuin van onze woonzorgcampus heeft heel wat mogelijkheden. Je kan er een wandeling maken, moestuinieren, experimenteren met het klankenwoud en blotevoetenpad... Het is fijn om er te genieten van de natuur, maar ook om er de kleinkinderen te zien spelen wanneer ze op bezoek komen bij oma of opa.

O'Café met terras

Bij Orelia Keiheuvel kan je in ons O’Café genieten van een drankje met familie, vrienden en mede-residenten. Van op ons terras kan je genieten van de prachtige tuin en het uitzicht op het natuurdomein de Keiheuvel.

Praktisch

Kortverblijf is mogelijk vanaf 14 dagen, met een maximum van 60 dagen per kalenderjaar. Het ziekenfonds voorziet een tegemoetkoming in de kosten. Neem contact met hen op om te bekijken wat hiervoor de voorwaarden zijn.

Ben je voldoende hersteld, dan begeleiden we je zodat je weer naar huis kan. Is het toch aangewezen om in een meer beschermde omgeving te verblijven? Dan bekijken we samen met de resident en zijn/haar familie hoeveel ondersteuning nodig is en welke oplossing hierbij het meeste geschikt is. Je kan na een kortverblijf bij Orelia Keiheuvel immers ook terecht in een assistentiewoning (serviceflat) of in het woonzorgcentrum.

Ontdek ons woonzorgcentrum

Vul hier je gegevens in en download onze brochure.

Je kunt je op elk moment afmelden voor deze communicatie. Bekijk het privacybeleid van Orelia voor meer informatie.

We hebben je mail goed ontvangen.

Contactfomulier keiheuvel (kortverblijf)
IMG_0251.jpg

Waar vind je ons?

Je vindt woonzorgcentrum Orelia Keiheuvel vlakbij Mol, in Balen-Wezel, met uitzicht op het gelijknamige natuurdomein De Keiheuvel. Balen is een gemeente in het zuidoosten van de Kempen. Het woonzorgcentrum is vlot bereikbaar vanuit Mol, Lommel, Leopoldsburg of Meerhout.

Meer weten

 

Beslissen over een nieuwe stap in je leven is niet evident. Daarom nodigen we je graag uit voor een verkennend gesprek. Zo weet je meteen of we voor jou iets kunnen betekenen. Neem zeker contact op met onze onthaalverantwoordelijke. 

voor ons woonzorgcentrum

voor onze assistentiewoningen

bottom of page