top of page
swidget_0_238_cr.jpg

Orelia Ter Beuken

 Kortverblijf in Alsemberg 

Senioren kunnen ook voor een kortere periode in ons woonzorgcentrum in Alsemberg verblijven. Er zijn heel wat uiteenlopende redenen om hiervoor te kiezen: de mantelzorger gaat met vakantie, er is verzorging nodig na een val of revalidatie na een operatie, de mantelzorger is zelf ziek…

Wat is een kortverblijf?

Een kortverblijf in een woonzorgcentrum is een tijdelijke opname. Dit kan nodig zijn als iemand tijdelijk niet thuis kan wonen, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of bij revalidatie. Kortverblijf in een rusthuis biedt dezelfde zorg en ondersteuning als een permanent verblijf, maar dan voor een beperkte periode. Residenten in kortverblijf kunnen uiteraard ook deelnemen aan de activiteiten die in ons woonzorgcentrum georganiseerd worden.

Waarom kiezen voor kortverblijf?

4 goede redenen:

  • na een ziekenhuisopname, wanneer iemand nog herstellende is en tijdelijk extra zorg en ondersteuning nodig heeft.

  • als iemand tijdelijk niet thuis kan wonen, bijvoorbeeld omdat er aan het huis gewerkt wordt.

  • om iemand te laten wennen aan een woonzorgcentrum, als er op termijn een permanent verblijf wordt overwogen.

  • om de mantelzorger een pauze te geven en hem/haar de tijd te geven om voor zichzelf te zorgen, vakantie te nemen of te herstellen na een operatie.

Ons aanbod

Vakantieopvang 

Je laat je bejaarde ouders niet graag alleen wanneer je met vakantie gaat. Dankzij kortverblijf ga je toch met een gerust hart op reis. Zo kan je familielid in rusthuis Orelia Ter Beuken ook van een fijne vakantie genieten. Het kan ook een eerste kennismaking zijn met het leven in een woonzorgcentrum.

 

Om de mantelzorger tijdelijk te ontlasten

Goed voor iemand anders zorgen, kan je pas wanneer jij je goed voelt. Wil je zelf wat energie bijtanken of op je positieven komen na bijvoorbeeld een operatie? Dan zorgen wij graag voor jouw naaste. Jij bepaalt hoeveel tijd je zelf nodig hebt.

Verzorging of revalidatie 

Senioren kunnen ook bij Orelia Ter Beuken in Alsemberg terecht om te herstellen na een ziekenhuisopname, ziekte of een ongeval. Ons zorgzaam team staat de resident bij tot hij/zij hersteld is of thuis voldoende hulp heeft.

IMG_7254.JPG

Praktisch

Kortverblijf is al mogelijk vanaf 7 dagen, met een maximum van 90 dagen per kalenderjaar. De mutualiteit zorgt voor een tegemoetkoming, neem hiervoor contact met hen op.

Ons zorgzaam team staat voor je klaar. Zowel het zorg-, het logistieke, als het keukenteam gaat tot het uiterste. We bieden verzorging en hulp, ontspanningsactiviteiten binnen- en buitenshuis en revalidatie indien nodig. Dankzij de sociale contacten met de andere bewoners en het team voelt niemand zich alleen. Bij Orelia Ter Beuken genieten de residenten van lekkere verse maaltijden uit de eigen keuken. Familieleden kunnen (na reservering) ook mee aanschuiven in onze O’Bistro. Onze infrastructuur is nog nieuw, het gebouw voelt met zijn lichte en open ruimtes helemaal niet als een rusthuis. De mooie tuin is een heerlijke plek om te ontspannen, te petanque-n, te wandelen of zelfs een terrasje te doen.

Orelia Ter Beuken Alsemberg

Orelia Ter Beuken Alsemberg

Découvrez notre maison de repos

We hebben je mail goed ontvangen.

À nos résidences-service à Alsemberg (Beersel)

Pour notre maison de repos à Alsemberg (Beersel)

EN SAVOIR PLUS

Faire le choix d'une nouvelle étape dans la vie n'est jamais simple. C'est pourquoi nous vous accueillons volontiers afin d'en discuter et de vous faire visiter les lieux. Ensemble, nous examinons ce que nous pouvons vous apporter. N'hésitez pas à contacter Peter Musch, directeur du campus pour seniors Orelia Ter Beuken.

bottom of page