top of page

Travailler chez Orelia Ter Beuken

Dans notre résidence pour personnes âgées d'Alsemberg (Beersel), 45 personnes donnent le meilleur d'elles-mêmes au quotidien pour offrir un endroit chaleureux aux personnes âgées. Parce que tout le monde a droit à une « vieillesse sans souci ». Chaque jour mérite ses petits moments en or.

Travailler dans les soins aux personnes âgées est ennuyeux ? 

C'est tout le contraire !

C'est ce que pensent nos collaborateurs de leur travail chez Orelia Ter Beuken à Alsemberg (Beersel). Découvrez ci-dessous leur histoire.

swidget_0_238_cr.jpg

"Je suis revenue chez Orelia Ter Beuken pour le lien avec les collègues et les résidents. Je me sens chez moi ici." 

Brechje, aide-soignante

Bregje.jpg

Voici les avantages de notre résidence pour personnes âgées

Vous vous sentez immédiatement le/la bienvenu(e) dans une chouette équipe

Les résidents les plus adorables y vivent !

Nous nous situons à un endroit où il n'y a pas d'embouteillages

Vous travaillerez dans une nouvelle infrastructure, un lieu de travail génial

Nous disposons d'un beau jardin, il y a beaucoup de verdure aux environs

L'évolution et la formation sont stimulées

Venez briller chez nous !

Nous recherchons des infirmiers/infirmières, des aides-soignant(e)s et un(e) ergothérapeute bilingues.

IMG_3730.jpg

Infirmier/infirmière

Amina zorgkundige.jpg

Aide-soignant(e)

Terry kinesist.jpg

Ergothérapeute

IMG_2833.jpg

Logopedist

1_edited.jpg

De woonzorgcampus Ter Beuken maakt deel uit van de woonzorggroep Orelia.

Orelia Ter Beuken Alsemberg

Orelia Ter Beuken Alsemberg

IMG_3776.jpg

Werken als zorgkundige

“Ik ben hier begonnen als stagiair, ik werkte hier ook als jobstudent en na het afstuderen als gediplomeerd zorgkundige. Ik ben gestart met een vaste job bij Orelia Ter Beuken en heb in tussentijd ook een paar maanden in een revalidatiecentrum gewerkt. Maar dat voelde niet zo goed. Ik keerde terug naar Orelia Ter Beuken omwille van de band met de collega’s en de residenten. Hier voel ik me thuis. Uiteraard is het niet altijd gemakkelijk, de ene dag is immers de andere niet. Niet voor de residenten, maar ook voor jezelf. Want de ene dag heb je al meer geduld dan de andere. Maar als ik zie dat ik weer iemand goed verzorgd heb en hij/zij tevreden is, dan is mijn dag weer goed.”

-Brechje, zorgkundige

Werken in de zorg als animator

“Ik werk ondertussen een jaar bij Orelia Ter Beuken, nadat ik 27 jaar animator was bij een ander woonzorgcentrum. Ik werk nu een stuk dichter bij huis, op 6km. Dat is een extra troef. Maar het belangrijkste is dat ik kan werken met residenten, met mensen met dementie ook. Een glimlach op hun gezicht toveren maakt me gelukkig. Dat is waar ik het elke dag voor doe. Uiteraard zijn er ook mindere momenten, maar ook dan zijn we er voor hen. Het is zo fijn om elke dag juiste aanbod te doen. Om rust te creëren in kleine groepjes en om er bij grote activiteiten de ambiance in te brengen. De appreciatie van de mensen is me heel veel waard. Bij Orelia Ter Beuken is er veel mogelijk. Ik kan hier echt mijn energie kwijt. We hebben hier voldoende ruimte, hier wonen en werken interessante mensen. Voor ik solliciteerde aarzelde ik even om voor een groep te gaan werken, je hoort zoveel negatieve verhalen. Maar Orelia ondersteunt ons. Zo vind ik het fijn dat ik de vrijheid krijg om bijvoorbeeld de facebookpagina van het huis verder uit te bouwen, positieve beeldvorming is immers zo belangrijk voor onze sector.”

- Isabel, animator

IMG_3724 3.jpg
Amina zorgkundige.jpg

Werken als verpleegkundige

“Ik werk hier als zorgkundige en zit in mijn laatste jaar verpleegkunde. Mijn moedertaal is Frans. Door bij Ter Beuken te werken, kan ik mijn Nederlands verbeteren. Ondertussen gaat het best vlot, dat vind ik super! Ik startte hier twee jaar geleden als interim zorgkundige en ben gebleven. Waarom? Wel, ik heb hier heel fijne collega’s, van alle leeftijden en verschillende culturen. On se melange bien! Wat een rijkdom, daar hou ik van. Ik hoop hier binnenkort dan ook als afgestudeerd verpleegkundige aan de slag te gaan. Uiteraard werk ik ook graag met ouderen, we kunnen zoveel van hen leren. Ik heb hier mijn 2e familie gevonden.”