top of page

Travailler chez Orelia Ter Velm

Dans notre résidence pour personnes âgées d'Alsemberg (Beersel), 45 personnes donnent le meilleur d'elles-mêmes au quotidien pour offrir un endroit chaleureux aux personnes âgées. Parce que tout le monde a droit à une « vieillesse sans souci ». Chaque jour mérite ses petits moments en or.

Travailler dans les soins aux personnes âgées est ennuyeux ? 

C'est tout le contraire !

C'est ce que pensent nos collaborateurs de leur travail chez Orelia Ter Beuken à Alsemberg (Beersel). Découvrez ci-dessous leur histoire.

Zondag15mei-214.jpg

"Je suis revenue chez Orelia Ter Beuken pour le lien avec les collègues et les résidents. Je me sens chez moi ici." 

Brechje, aide-soignante

PUT_Demi_ZGK-3.jpg

Voici les avantages de notre résidence pour personnes âgées

Vous vous sentez immédiatement le/la bienvenu(e) dans une chouette équipe

Les résidents les plus adorables y vivent !

Nous nous situons à un endroit où il n'y a pas d'embouteillages

Vous travaillerez dans une nouvelle infrastructure, un lieu de travail génial

Nous disposons d'un beau jardin, il y a beaucoup de verdure aux environs

L'évolution et la formation sont stimulées

Venez briller chez nous !

Nous recherchons des infirmiers/infirmières, des aides-soignant(e)s et un(e) ergothérapeute bilingues.

Infirmier/infirmière

IMG_1123 normaal.jpeg
IMG_1111 normaal.jpeg

Aide-soignant(e)

PUT_Demi_ZGK-3.jpg

Ergothérapeute

PUT_Ervina_EGO.jpg

Werken als ergotherapeut 

“Meteen na mijn studies startte ik bij Orelia Puthof. Het is bewuste keuze geweest om in de ouderenzorg te gaan werken. Ik heb altijd al een zwak voor ouderen gehad. Misschien heb ik mijn eigen grootouders gemist, ik heb ze nooit gekend. Ze woonden in Albanie. Hier heb ik heel veel oma’s en opa’s, het maakt me blij om hier te kunnen werken. De residenten kennen me hier voor mijn babbel, ik houd er met een kwinkslag de sfeer in. Ze vinden het fijn als je iets te vertellen hebt, maar ook dat je naar hen kan luisteren. Ik help hen om hun kwaliteit van leven te verbeteren. Zo organiseren we tal van activiteiten met beweging, koffieklets met reminiscentie, knutselen om te ontspannen en voor de fijne vingermotoriek….” 

-Ervina, ergotherapeut 

Werken als zorgkundige

“Ik werk al 3 jaar bij Puthof, ondertussen op de beschermde afdeling. Werken met mensen met dementie, dat ligt me. Ieder heeft hier zijn eigen verhaal. Het is fijn om daarin mee te gaan. Onze bewoners switchen snel in emotie, ze weten niet wie je bent, maar ergens herkennen ze ons toch. Als je hen goed kan verzorgen en attent bent voor hun noden, dan geef je een gouden randje aan hun dagen. Je kan dat ook zien als je bijvoorbeeld nagels verzorgt, een laagje nagellak aanbrengt… de dames genieten daar echt van. Weet je dat heel wat mensen hier weinig of geen bezoek krijgen? Wij zijn de enigen die voor hen iets kunnen betekenen. Daar haal ik echt voldoening uit. Ik roep graag meer mensen op om in vast dienstverband bij ons te komen werken. Dat is voor mensen met dementie super belangrijk om rust te vinden.”

-Demi, zorgkundige

PUT_Demi_ZGK-3.jpg
PUT_Sonja_KOK.jpg

Werken als chef-kok

“Sinds 2018 ben ik chef-kok bij Orelia Puthof. Hiervoor werkte ik al 20 jaar in een ander woonzorgcentrum. Ik heb de sprong gewaagd en geen seconde spijt gehad. We vinden het hier zeer belangrijk dat mensen zelf kunnen kiezen wat ze eten, zo werken we ’s ochtends en ’s avonds met buffetjes. De bewoners kunnen dan bijvoorbeeld à la minute zelf kiezen welk brood ze eten en met welk beleg. De maaltijden horen bij de belangrijkste dingen in het leven van onze residenten. Ze kijken ernaar uit en er wordt over gesproken. Ik ben blij dat ik daar mee voor kan zorgen. Mensen zien genieten is het schoonste wat er is. Je bouwt ook een band op met de residenten, zeker met de mensen in de assistentiewoningen. Zo’n dagelijks babbeltje zorgt voor een klein momentje van geluk.”

-Sonja, chef-kok 

Werken als zorgkundige

"Al 30 jaar werkt Heidi als zorgkundige in de ouderenzorg. Ze zou het niet anders willen. Heidi: “Het werk maakt mij blij. Je krijgt van onze residenten veel dankbaarheid en liefde terug. Dat maakt echt mijn dag goed. Je kan zeggen dat ik dit werk met hart en ziel doe én met heel veel liefde. Uiteraard zijn er ups en downs, maar die heb je in elke job.” 

-Heidi, zorgkundige 

PUT_Heidi_ZGK.jpg
PUT
bottom of page