top of page

Serrenhof: nieuwe woonzorgcampus voor Sint-Truiden


Sint-Truiden – 21 november ‘17 - Aan de Viaductstraat in Sint-Truiden bouwt Orelia binnenkort Serrenhof, een woonzorgcampus die de huidige Truiense woonzorgcentra La Madrugada en Laurentius zal vervangen. De nieuwbouw, met een woonzorgcentrum en erkende assistentiewoningen, zal eind 2019 plaats bieden aan meer dan 100 bewoners.

Orelia, gespecialiseerd in het bouwen en uitbaten van woonzorgcentra, verkreeg de voorbije zomer al een bouwvergunning voor de nieuwbouw van Serrenhof aan de Viaductstraat in Sint-Truiden. Waar tot voor kort een verloederde site met garageboxen lag, wordt begin 2018 gestart met de bouw van een splinternieuwe woonzorgcampus. De garageboxen en een woonhuis werden ondertussen al afgebroken.

Woonzorgcentrum met erkende assistentiewoningen

Deze nieuwe campus telt 76 woonzorgkamers met badkamer. De bewoners zullen er kunnen genieten van heel wat faciliteiten. Zo komt er een aangelegde tuin met onder andere een petanquebaan, een binnentuin, een cafetaria met terras, een kapsalon. Het woonzorgcentrum zal ook over een gesloten afdeling met een veilige dwaaltuin voor dementerenden beschikken. De 36 bijhorende assistentiewoningen worden erkend door het Agentschap Zorg en Gezondheid. Ze zullen verhuurd worden aan 65-plussers, er kunnen 1 of 2 personen wonen. De flats hebben een slaapkamer, ingerichte keuken, badkamer én een terras. De bewoners kunnen gebruik maken van de activiteiten en de assistentie van het woonzorgcentrum. Zo is extra zorg of hulp, in geval van nood, altijd vlakbij.

Van warmoestuin naar woonzorgcampus

La Madrugada en Laurentius worden samengevoegd onder een nieuwe naam, Serrenhof. Deze naam verwijst naar de serres die vroeger op de site aan de Viaductstraat stonden. De grond werd immers tot de jaren ’60 van de vorige eeuw gebruikt als warmoestuin voor de bewoners van de binnenstad. Ook de nieuwe woonzorgcampus zal baden in het groen. De ondertussen verloederde locatie krijgt hiermee een ware metamorfose.

Ontwerp in functie van de omgeving

Serrenhof ligt in een omsloten gebied tussen de spoorweg, de Rummenweg, de Diestersteenweg en de Viaductstraat. Het gebouw is ontworpen in functie van zijn omgeving en wordt opgetrokken rond een binnenplein waardoor er veel licht binnenvalt. De bouwhoogte is gelimiteerd, zo zal de impact op de privacy van zowel de bewoners als de buren beperkt zijn. Het gebouw krijgt aan de zijde van de Viaductstraat een erg open karakter, het terras en de cafetaria zijn bereikbaar vanaf de straat. Er loopt een fiets- en wandelpad over de site en langs de straatkant komt er een pleintje met inheemse bomen, wat de interactie tussen de bewoners en het leven in de stad positief zal beïnvloeden. Medewerkers en bewoners zullen ondergronds kunnen parkeren. Voor bezoekers werd een ruim aantal bovengrondse parkeerplekken voorzien.

Orelia

Orelia is gespecialiseerd in ouderenzorg. Het bedrijf heeft meer dan 35 jaar ervaring, zowel in het bouwen van woonzorgcentra als in de exploitatie ervan. Orelia kiest zijn locaties zorgvuldig. Van bij de conceptfase wordt al nagedacht over de optimale architectuur om het comfort van de bewoners en de medewerkers te verhogen. Hun levenskwaliteit staat centraal. Daarom wordt voortdurend geïnvesteerd in het uitbreiden van de kennis over zorg en ondersteunende technieken. Orelia zet in op een continue groei. Het bedrijf stelt meer dan 170 mensen te werk, heeft 7 woonzorgcentra in portefeuille en is actief in heel Vlaanderen.

1/6
bottom of page