top of page

Ontdek woonzorgcentrum Villa Batavia in Grimbergen tijdens Open Wervendag op 15 mei 2022Orelia Villa Batavia zal de huidige woonzorgcentra Ascot en Iris in Strombeek-Bever vervangen. Begin 2023 zal het plaats bieden aan 82 residenten. Het gloednieuwe rusthuis telt 78 woonzorgkamers met badkamer, waarvan ook enkele kamers voor koppels. Het woonzorgcentrum wordt in verschillende kleine afdelingen verdeeld. Elke afdeling heeft een woonkamer met eet- en zitruimte en een open keuken. Verder zal de campus heel wat faciliteiten bieden. Zo komt er een mooie aangelegde tuin, een kiné-ruimte, een cafetaria met terras, een kapsalon, een polyvalente ruimte…

Wat is er te zien

Tijdens Open Wervendag kunnen kunnen bezoekers alvast een eerste indruk opdoen van een aantal ruimten op het gelijkvloers. Bezoekers worden onthaald in de toekomstige cafetaria. Vervolgens loop je door naar de dagzaal op het gelijkvloers, met zicht op de toekomstige tuin. Bezoekers kunnen ook 2 woonzorgkamers in opbouw bezoeken.Energiezuinig en innovatief bouwen

De nieuwbouw integreert een aantal innovatieve technieken, zoals bijvoorbeeld Aperi, de nieuwste generatie zorgoproep- en communicatiesystemen. En omdat het aangenamer is om zelf de temperatuur in je kamer te bepalen, zal de verwarming in elke woonzorgkamer afzonderlijk aangestuurd kunnen worden met een eigen thermostaat. Ook op vlak van energiezuinig bouwen, laat dit woonzorgcentrum zich niet onbetuigd. Zo wordt er geïnvesteerd in zonnepanelen en regenwaterrecuperatie (van het dak en de parking) voor de schoonmaak en het doorspoelen van de toiletten. Voor de planten in de tuin wordt druppelbevloeiing voorzien.


Villa Batavia

Adolf Huylebroeck, resident in Orelia Ascot, stelde de naam voor dit nieuwe woonzorgcentrum voor. Het is een naam die teruggrijpt naar het rijke verleden van Strombeek-Bever. 'Batavia' was een drankgelegenheid in de jaren 1900, later werd de wijk zo genoemd.


Waar vind je ons?

Je vindt Orelia Villa Batavia aan de Oude Mechelsestraat 4 in Grimbergen. De werf is toegankelijk van 10 tot 17u. Let wel, het gebouw is nog in de ruwbouwfase, niet wind- en waterdicht. Parkerenplaats is beperkt beschikbaar aan de Antwerpselaan of de Oude Mechelsestraat. Kom indien mogelijk te voet of met de fiets.


In samenwerking met:


1/6
bottom of page