top of page

Fons (87) koos voor assistentiewoning in Oud-Turnhout, vader en dochter vertellen waarom.


Een nieuwe stap in het leven nemen, dat is niet zo evident. We spraken met Fons en Nicole Schillebeeckx, vader en dochter. Fons woont sinds begin 2022 in een assistentiewoning van Orelia Residentie Groenhof in Oud-Turnhout. Sinds hij 2 jaar geleden kennismaakte met Groenhof wist hij al: “als ik ooit verhuis, dan is het naar Groenhof.”


Fons: “Een jaar of twee geleden was ik hier op bezoek bij Maria, een oude bekende. De directrice heeft toen mijn gegevens genoteerd omdat Residentie Groenhof mij wel interesseerde om er ooit te komen wonen. Het voelde meteen goed aan. Sindsdien kreeg ik elke 2 maanden de O’Gazette in de brievenbus. Dat is de huiskrant van Groenhof. Ik had al veel goede reacties gehoord en ben dus al een hele tijd op de hoogte over het reilen en zeilen hier. In 2020 was ik eigenlijk nog goed te been, ik reed met de auto, deed zelf mijn boodschappen, werkte in mijn tuin... Zeker in mijn hoofd was het nog niet de moment om te verhuizen. Ik hield nog te veel van mijn huis en mijn rozentuin. Nicole, de dochter van Fons, vult aan: “Op dat moment was mijn vader nog in goede gezondheid. Vandaag sukkelt hij met zijn evenwicht. Werken in de tuin, de trap nemen naar de slaapkamer… Dat werd toch wat gevaarlijk. Toen hij in december na een val in het ziekenhuis belandde, was het duidelijk dat er iets moest gebeuren.” Fons: “Ja, ik moest de knop wel omdraaien. Mijn zoon zei het ook. Gezien ik hier al bekend was, zijn we na mijn ziekenhuisopname meteen een flat komen kiezen. Op een week of 2 is de verhuis dan gebeurd. Het was best heftig! Ik heb veel moeten achterlaten wat ik graag had, maar ik woon hier nu en ik sta er niet te veel meer bij stil. Ik heb hier een appartementje uitgekozen met het breedste zicht op de tuin. Het voelt ruim aan. Ik heb een terras, er is hier veel lichtinval. Residentie Groenhof valt me beter mee dan ik ooit had kunnen denken. Ik voelde me hier écht welkom. Het team, de andere mensen die hier wonen, ze vragen me regelmatig hoe het gaat. Ik voelde me hier meteen thuis. Sinds kort leid ik nu ook de bingo. Ik heb er wel even over getwijfeld hoor, maar soms moet je eens iets nieuws proberen, toch?” Nicole: “Kiezen voor een assistentiewoning is een zeer goede beslissing geweest, beter dan ik verwachtte. Mijn vader is hier helemaal opengebloeid. Hij is hier gelukkig, heeft zijn draai hier goed gevonden, dat zie je gewoon.”


"Welkom Fons, we zijn blij dat je bij ons in Residentie Groenhof woont!"Comentários


bottom of page