top of page

Woonzorgcentrum Orelia La Madrugada omgevormd tot 1e corona zorghotel


Patiënten die vanuit het ziekenhuis niet rechtstreeks naar huis kunnen terugkeren, kunnen in Sint-Truiden vanaf volgend weekend in een schakelzorgcentrum terecht. Orelia stelt daarvoor het voormalige woonzorgcentrum La Madrugada aan de Prins Albertlaan ter beschikking. De bewoners van woonzorgcentrum Orelia La Madrugada verhuisden pas op 12 maart ’20 naar Serrenhof, een nieuwbouwcampus aan de Viaductstraat in Sint-Truiden. Dat het oude gebouw aan de Prins Albertlaan dit weekend al nieuwe ‘bewoners’ zal kunnen opvangen, kon niemand vermoeden. Lode Van den Brande, CEO van Orelia Group: “De vraag kwam maandag 23 maart bij ons binnen en we hebben hier geen seconde over getwijfeld. We nemen als private aanbieder in de ouderenzorg bij deze gezondheidscrisis ook onze verantwoordelijkheid op. We stellen dit gebouw ter beschikking. En Orelia doet het nodige om een razendsnelle opstart mogelijk te maken. Dit schakelcentrum is een mooie samenwerking tussen Orelia, de stad Sint-Truiden, het OCMW, de huisartsen en het ziekenhuis.”

1/6
bottom of page