top of page

Alle woonzorgcentra sluiten de deuren voor bezoek

Na overleg met de vertegenwoordigers van de woonzorgcentra is besloten dat zij standaard de deuren zullen sluiten voor externe bezoekers. Dit is ook het geval voor de woonzorgcentra en assistentiewoningen van Orelia Group. Dit bezoekverbod gaat in vanaf 12 maart ‘20, tot het einde van de paasvakantie. Er wordt een uitzondering gemaakt voor externe zorgverstrekkers, stagiair(e)s, geregistreerde mantelzorgers en vrijwilligers die instaan voor essentiële ADL-taken (activiteiten dagelijks leven). Bijkomende uitzonderingen kunnen worden toegestaan door directie en CRA (Coördinerend en Raadgevend Arts), bijvoorbeeld voor palliatieve patiënten. De mensen die toch de voorziening kan binnengaan, zal aan dezelfde veiligheidsvoorschriften moeten voldoen als onze medewerkers. Wouter Beke, Vlaams minister: “De boodschap moet duidelijk zijn: blijf uit de buurt van oudere en verzwakte personen, tenzij er echt geen alternatieven zijn. Die boodschap geldt niet alleen voor woonzorgcentra, maar voor de hele samenleving. Onze gezamenlijke plicht is nu om besmetting bij de meest kwetsbaren te voorkomen.

De situatie evolueert uur na uur. Dus ook onze maatregelen zijn aan veranderingen onderhevig. Alvast bedankt voor uw begrip en medewerking.

1/6
bottom of page