top of page

Orelia Serrenhof: Open Wervendag op zondag 19 mei ’19 van 10 – 17u


Sint-Truiden – 13 mei ‘19 – Om er te gaan wonen is het nog wat te vroeg, maar de werf bezoeken dat kan uitzonderlijk wel al tijdens Open Wervendag op zondag 19 mei ’19. Iedereen is welkom aan de Viaductstraat in Sint-Truiden waar Orelia, i.s.m. aannemer Houben, Serrenhof bouwt. Dat is een woonzorgcampus die de huidige Truiense woonzorgcentra La Madrugada en Laurentius zal vervangen. De nieuwbouw, met een woonzorgcentrum en erkende assistentiewoningen, zal begin 2020 plaats bieden aan meer dan 100 bewoners.

Beeldmateriaal kan je hier downloaden: https://we.tl/t-Xylxd4hSju

Woonzorgcentrum met assistentiewoningen

Deze nieuwe campus telt 33 assistentiewoningen (voor 1 of 2 personen) die worden erkend door het Agentschap Zorg en Gezondheid. De flats hebben een slaapkamer, ingerichte keuken, badkamer én een terras. Senioren kunnen er hun leven dat ze thuis hebben, gewoon verderzetten. Helemaal zelfstandig. De bewoners kunnen gebruik maken van de activiteiten en als het nodig is, is de assistentie van het zorgteam van het woonzorgcentrum vlakbij. Het woonzorgcentrum zelf heeft 76 woonzorgkamers met badkamer. De bewoners zullen er kunnen genieten van heel wat faciliteiten. Zo komt er een kapsalon, een kineruimte, een mooi aangelegde tuin met onder andere een petanquebaan, een binnentuin, een cafetaria met een zonne- en schaduwterras... Het woonzorgcentrum zal ook over een gesloten afdeling met een veilige dwaaltuin voor mensen met dementie beschikken. Ann Roosens, directrice van Orelia Serrenhof: “Orelia staat bekend om zijn woonzorgcentra die een warme thuis bieden aan wie er woont. We vertrekken bij wat elk mens nog kan en stimuleren de zelfstandigheid en sterktes van onze bewoners. Een maximale keuzevrijheid is daarbij belangrijk. Zo zal je in Serrenhof bijvoorbeeld kunnen kiezen wanneer je opstaat en een douche neemt, wat je eet voor ontbijt… En dat hoef je niet op zondag voor de hele week te beslissen. Dat zijn kleine dingen die erg belangrijk zijn.”

Een binnenplein voor veel lichtinval

Het gebouw is ontworpen in functie van zijn omgeving en wordt opgetrokken rond een binnenplein waardoor er veel licht binnenvalt. Het gebouw krijgt aan de zijde van de Viaductstraat een erg open karakter, het terras en de cafetaria zijn bereikbaar vanaf de straat en voor iedereen toegankelijk. Er loopt een fiets- en wandelpad over de site. Medewerkers en bewoners zullen ondergronds kunnen parkeren. Voor bezoekers werd een ruim aantal bovengrondse parkeerplekken voorzien.

Open wervendag: iedereen welkom!

Tijdens Open Wervendag zal je kunnen kennismaken met deze gloednieuwe woonzorgcampus in aanbouw. Je bent welkom op zondag 19 mei ’19 van 10 tot 17u aan de Viaductstraat 11 in Sint-Truiden.

Je kan Orelia Serrenhof vandaag al volgen op facebook.com/oreliaserrenhof.

Orelia

Orelia is gespecialiseerd in ouderenzorg. Het bedrijf heeft me

er dan 40 jaar ervaring, zowel in het bouwen van woonzorgcentra als in de exploitatie ervan. Orelia kiest zijn locaties zorgvuldig. Van bij de conceptfase wordt al nagedacht over de optimale architectuur om het comfort van de bewoners en de medewerkers te verhogen. Hun levenskwaliteit staat centraal. Daarom wordt voortdurend geïnvesteerd in het uitbreiden van de kennis over zorg en ondersteunende technieken. Orelia zet in op een continue groei. Het bedrijf stelt meer dan 500 mensen te werk, heeft 12 woonzorgcentra in portefeuille en is actief in heel Vlaanderen.

www.orelia.be

1/6
bottom of page