Orelia Puthof: nieuwe woonzorgcampus voor Borgloon

Borgloon - 28 mei '18 Tussen de steenweg Borgloon (N754) en de Tramstraat in Borgloon bouwt Orelia de woonzorgcampus Puthof.Het gaat om 100 woonzorgkamers 56 assistentiewoningen en een dagverzorgingscentrum. Deze multifunctionele nieuwbouw zal begin september 2018 de deuren openen. Senioren kunnen er komen wonen, deelnemen aan activiteiten of even op adem komen in het dagverzorgingscentrum. Ook wie tijdelijk ondersteuning nodig heeft, om te herstellen na een ziekenhuisopname of om de mantelzorger wat te ontlasten, kan bij Puthof terecht.

Met deze nieuwbouw biedt Orelia een antwoord op het ruimtelijk uitvoeringsplan van 2015 dat de site een bestemming geeft als gemeenschapsvoorziening voor ouderenzorg. Enerzijds kent Borgloon een sterke vergrijzing die de komende jaren nog zal toenemen. Anderzijds wordt de zorgbehoefte van ouderen steeds intensiever. Er is ook heel wat vraag naar aangepaste woonvormen, woonbegeleiding en/of zorg. Dankzij deze nieuwe woonzorgcampus zullen meer senioren in Borgloon ‘oud’ kunnen worden in eigen streek.

Veel meer dan een woonzorgcentrum

Het woonzorgcentrum telt 100 kamers met een eigen badkamer, waarvan er 4 bestemd zijn voor koppels. Er is tevens een beschermde afdeling voorbehouden voor dementerenden. Het onthaal en de cafetaria met terras zijn het centrale ontmoetingspunt voor zowel bezoekers en bewoners van het woonzorgcentrum als van de assistentiewoningen. Bewoners zullen niet alleen vanuit hun kamer of flat een mooi zicht hebben op de Haspengouwse bloesems. Bovenop het woonzorgcentrum bouwt Orelia nog een apart toegankelijke uitkijktoren. Zowel bewoners, bezoekers als passerende fietsers en wandelaars kunnen er van een adembenemend 360°-uitzicht genieten.

Erkende assistentiewoningen

De 56 bijhorende assistentiewoningen worden erkend door het Agentschap Zorg en Gezondheid. Alle flats hebben een volledig ingerichte keuken, een ruime badkamer met inloopdouche en een terras. Er zijn flats met 1 en 2 slaapkamers. Omdat ze rechtstreeks verbonden zijn met het woonzorgcentrum is er 24/24u permanentie, zo is hulp in geval van nood altijd vlakbij. Orelia biedt ook zijn eigen thuiszorg voor de dagelijkse verpleging of verzorging. En voor wat ontspanning kunnen de bewoners van de assistentiewoningen naar wens aansluiten bij de activiteiten van het woonzorgcentrum. Maar ze zullen ook over een goed uitgeruste wellness kunnen beschikking.

Dagverzorgingscentrum voor zinvolle dagbesteding

Senioren die nog thuis wonen zijn vaak eenzaam en missen een zinvolle dagbesteding of wat structuur in hun dag. In het najaar van 2018 kunnen ze terecht in het dagverzorgingscentrum van Puthof voor een babbel en tal van activiteiten, maar net zo goed voor een badmoment, ergotherapie, kapper, pedicure... Mensen kiezen zelf met welke regelmaat ze naar het dagverzorgingscentrum komen, vaak gebeurt dat in functie van de beschikbaarheid van hun mantelzorger.

70 extra arbeidsplaatsen voor Borgloon

Begin september opent Puthof de eerste afdeling met 29 bewoners. Ook de assistentiewoningen worden vanaf dan verhuurd. De overige afdelingen openen in functie van nieuwe opnames. Wanneer Puthof volledig operationeel is, zal de woonzorgsite werk bieden aan een 70-tal medewerkers. In tussentijd werft Orelia nog diverse profielen aan: (hoofd)verpleegkundigen, zorgkundigen, koks, polyvalente medewerkers, ergotherapeuten en animatoren. Wie interesse heeft, is welkom voor een verkennend gesprek. Neem vrijblijvend contact op met Evi Mans, directrice van de woonzorgcampus Puthof, op het nummer 0477 96 96 61 of stuur een mailtje naar puthof@orelia.be.

Meer weten?

Op 4 juli organiseert Orelia om 14u en 18.30u infosessies voor toekomstige bewoners of medewerkers. Deze sessies gaan door in de cafetaria van Puthof. Laat weten dat je komt via een mailtje naar puthof@orelia.be.

Het nieuws over Puthof kan je vandaag al volgen op facebook: www.facebook.com/oreliaputhof.

Orelia

Orelia is gespecialiseerd in ouderenzorg. Het bedrijf heeft meer dan 35 jaar ervaring, zowel in het bouwen van woonzorgcentra als in de exploitatie ervan. Orelia kiest zijn locaties zorgvuldig. Van bij de conceptfase wordt al nagedacht over de optimale architectuur om het comfort van de bewoners en de medewerkers te verhogen. Hun levenskwaliteit staat centraal. Daarom wordt voortdurend geïnvesteerd in het uitbreiden van de kennis over zorg en ondersteunende technieken. Orelia zet in op een continue groei. Het bedrijf stelt meer dan 170 mensen te werk, heeft 7 woonzorgcentra in portefeuille en is actief in heel Vlaanderen.

Voor de pers:

Caroline Vercauteren

PR & Content Manager

Palmyra Brands

Selsaetenstraat 50B

2160 Wommelgem

tel. 0486 96 20 03

caroline.vercauteren@palmyrabrands.com

1/6