top of page

Splinternieuw gebouw voor woonzorgcentrum Orelia Keiheuvel in Balen


Balen – 7 december ‘17 – Aan de Kapelstraat in Balen bouwt Orelia een nieuw woonzorgcentrum en erkende assistentiewoningen. Het zal begin 2018 plaats bieden aan zo’n 70 bewoners. Gezien de uitbreiding is Orelia Keiheuvel nog op zoek naar tal van professionals om het team te versterken.

Dementievriendelijk huis

‘Home Keiheuvel’ is een begrip in Balen. Vandaag ziet het er ietwat gedateerd uit, maar daar komt al snel verandering in. Orelia, gespecialiseerd in het bouwen en uitbaten van woonzorgcentra, bouwt op dezelfde site aan de Kapelstraat een nieuw woonzorgcentrum. Dankzij de grote glaspartijen zal er heel veel daglicht binnenvallen en is er ook binnenshuis een mooi zicht op de omliggende natuur. Het nieuwe gebouw is ruimer dan een gemiddeld woonzorgcentrum. Met zo’n 30 bewoners per leefgroep blijft het toch kleinschalig, met een familiale sfeer. Het wordt een dementievriendelijk huis, bewoners zullen enkel toegang hebben tot de voor hen veilige zones.

Woonzorgcentrum met erkende assistentiewoningen

Het splinternieuwe gebouw telt 59 woonzorgkamers met badkamer en alvast 8 assistentiewoningen. In 2019 wordt het aantal assistentiewoningen aangevuld tot 35. De bewoners zullen er kunnen genieten van heel wat faciliteiten. Zo komt er een gezellige cafetaria met terras en zicht op het natuurgebied, een kapsalon, een wellnessruimte… De assistentiewoningen worden erkend door het Agentschap Zorg en Gezondheid. De eerste 8 zullen vanaf maart 2018 verhuurd worden aan 65-plussers. Per flat kunnen er 1 of 2 personen wonen. De flats hebben een slaapkamer, een open ingerichte keuken, een badkamer én een privé-terras. De bewoners kunnen deelnemen aan de activiteiten en gebruik maken van de assistentie van het woonzorgcentrum. Zo is extra zorg of hulp, in geval van nood, altijd vlakbij.

Extra medewerkers gezocht!

De uitbreiding brengt meteen ook de nood aan extra medewerkers met zich mee. Zo is Orelia Keiheuvel nog op zoek naar een kok, een polyvalente medewerker schoonmaak/keuken en een zorgkundige. Wie graag met ouderen werkt, laat van zich horen op keiheuvel@orelia.be of op het nummer 014/81.75.26. Ook vrijwilligers, voor de begeleiding van allerhande activiteiten, zijn uiteraard welkom.

Afbraak van het oude ‘Home Keiheuvel’

Op 8 januari 2018 verhuizen de eerste bewoners en worden een aantal nieuwe bewoners verwelkomd. Vanaf maart 2018 zullen alle residenten op hun nieuwe plek wonen. Het huidige ‘Home Keiheuvel’ zal worden afgebroken. Op de plek die vrijkomt worden de resterende assistentiewoningen gebouwd. In de loop van 2019 zullen ook daar de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen.

www.orelia.be/keiheuvel

Orelia

Orelia is gespecialiseerd in ouderenzorg. Het bedrijf heeft meer dan 35 jaar ervaring, zowel in het bouwen van woonzorgcentra als in de exploitatie ervan. Orelia kiest zijn locaties zorgvuldig. Van bij de conceptfase wordt al nagedacht over de optimale architectuur om het comfort van de bewoners en de medewerkers te verhogen. Hun levenskwaliteit staat centraal. Daarom wordt voortdurend geïnvesteerd in het uitbreiden van de kennis over zorg en ondersteunende technieken. Orelia zet in op een continue groei. Het bedrijf stelt meer dan 170 mensen te werk, heeft 7 woonzorgcentra in portefeuille en is actief in heel Vlaanderen.

1/6
bottom of page