BEPERKT BEZOEK
OPNIEUW MOGELIJK

Update 12 mei 2020

Vanaf 18 mei ’20 kunnen de residenten in onze woonzorgcentra opnieuw beperkt bezoek ontvangen. Bij de versoepeling van het bezoekverbod houden we rekening met de gezondheid, de veiligheid én het welzijn van zowel onze bewoners, onze medewerkers als de bezoekers. Het risico op overdracht van het corona-virus wordt daarbij zoveel mogelijk beperkt.

JE BEZOEK PLANNEN:

We organiseren dit bezoek op afspraak. Vrij binnen en buiten lopen en bezoek op de kamer van de resident is voorlopig niet mogelijk. We voorzien je bezoek in een gemeenschappelijke ruimte of op ons terras

 

Leg je afspraak vast met de lokale site: 

+ Ascot

Inschrijving is noodzakelijk. Je kan hiervoor op weekdagen contact opnemen met Diane op het nummer 0497 05 75 43 tussen 9u en 17u. Je kan op bezoek komen op weekdagen tussen 10u en 11.25u of tussen 13.30u en 15.25u. Een bezoek duurt maximaal 25 minuten. Tussen 18u en 18.55u kunnen we enkel toegang verlenen aan familie van zelfstandige en mobiele bewoners. Ook videobellen kan nog steeds, daarvoor maak je een afspraak via de gebruikelijke weg.

+ Dilhome

Er wordt wekelijks maximaal 1 bezoeker (steeds dezelfde) per bewoner toegelaten. Een bezoek duurt 15 minuten en kan enkel op afspraak op 1 van deze momenten. Op feest- en weekeinddagen zal geen bezoek kunnen ingepland worden.
Baron de Vironlaan:
MA:         14u30u - 17u30
DI:           14u30u - 17u30
DO:         10u - 11u
VR:          14u30 - 16u30
Bezoek enkel op afspraak via een e-mail naar dilhome.animatie@orelia.be.
Appelmanslaan:
MA:        15u15 - 16u30
WO:       15u15 - 17u30
DO:        15u15 - 16u30
VR:         15u15 - 16u30
Bezoek enkel op afspraak via een e-mail naar animatie.dilhome@gmail.com

+ Eden Park

Er wordt 2 keer per week maximaal 1 bezoeker per bewoner toegelaten. De resident bepaalt welke 2 mensen (los van elkaar) op bezoek kunnen komen. Een bezoek duurt 25 minuten. Bel voor het inplannen van een bezoekje naar het nummer 053 78 73 93. Bezoek is mogelijk tussen 10 en 11u en tussen 13.30 en 17u.
Uiteraard blijft ook videobellen mogelijk, daarvoor spreken we af op de gebruikelijke manier.

+ Iris

De persoonlijke bezoeken van maximum 2 vaste familieleden per bewoner per week zullen plaats vinden in een daartoe voorziene zone in ons restaurant. Een persoonlijk bezoek duurt maximum 30 minuten en omvat  iedere week dezelfde persoon/personen. Maak een afspraak via een mailtje naar iris.hoofdverpleegkundige@orelia.be, afspraken zijn iedere dag mogelijk tussen 14 en 16u.  

+ Katharinadal

Reserveer je bezoek online via app.mijnbezoek.be!

De persoonlijke bezoeken van 1 vast familielid per bewoner zullen plaats vinden in een daartoe voorziene zone in de vergaderzaal van het Borrelhuis op het Jeneverplein. Er is ruimte voor 4 afspraken per shift. Een persoonlijk bezoek duurt maximaal 30 minuten. De afspraken gaan door op dinsdag en vrijdag, telkens van 13.30 tot 18.00u. Afspraken worden elk half uur ingepland. 


Voor andere familieleden is raam- of terrasbezoek of videobellen nog steeds een optie. Dit kan vanaf nu op maandag, woensdag en donderdag (van 15 tot 19u). Voor alle afspraken kan je terecht op katharinadal@orelia.be.  
 
Maandag, woensdag en donderdag worden nu ook de dagen waarop de was kan gewisseld worden, weliswaar op nieuwe uren (15:00-19:00). Laat ons 24u op voorhand weten via  of op 011 22 16 15 dat we het vuil linnen van je familielid klaarzetten.

+ Keiheuvel

Reserveer je bezoek online via app.mijnbezoek.be!
 
Er wordt wekelijks maximaal 1 bezoeker (steeds dezelfde) per bewoner toegelaten. Een bezoek duurt 30 minuten en kan enkel op afspraak. Uiteraard blijft videobellen en raamcontact mogelijk, daarvoor spreken we af op de gebruikelijke manier.

+ Puthof

De persoonlijke bezoeken van 1 vast familielid per bewoner zullen plaats vinden in een daartoe voorziene zone in ons O’Café. De afspraken gaan door op dinsdag (afdeling 0 en 3), woensdag (afdeling 1) en vrijdag (afdeling 2), telkens van 14 tot 19u. Een persoonlijk bezoek duurt maximum 30 minuten. Voor andere familieleden is een raambezoek nog steeds een optie. Voor alle afspraken kan je terecht op puthof@orelia.be.
 
Videobellen blijft op woensdag mogelijk voor de bewoners die nog in kamerisolatie zijn, daarvoor spreken we af via de gebruikelijke weg. Dinsdag en vrijdag blijven de dagen waarop de was kan gewisseld worden, weliswaar met nieuwe uren. De was brengen/halen is mogelijk van 10 tot 12u en van 14 tot 16u. Laat ons 24u op voorhand weten op 012 22 48 00 dat we het vuil linnen van je familielid klaarzetten.

+ Residentie Groenhof

Er wordt wekelijks maximaal 1 bezoeker (steeds dezelfde) per bewoner toegelaten. Een bezoek duurt 20 minuten. Bel voor het inplannen van een bezoekje naar het nummer 0491 90 32 90. Bezoek is mogelijk vanaf 18 mei ’20 op de volgende tijdstippen:
Maandag van 10 tot 11u en van 14 tot 14.30u
Dinsdag van 10 tot 11u en van 14 tot 14.30u
Donderdag van 10 tot 11u en van 14 tot 15u
Uiteraard blijft ook videobellen mogelijk, daarvoor spreken we af op de gebruikelijke manier.

+ Serrenhof

Er wordt wekelijks 1 bezoeker (steeds dezelfde) per bewoner toegelaten. Een bezoek duurt maximaal 30 minuten en kan enkel op afspraak op dinsdag en vrijdag. Stuur hiervoor een mailtje naar Serrenhof@orelia.be.

+ Ten Berge

Reserveer je bezoek online via app.mijnbezoek.be!
 
Er wordt wekelijks maximaal 1 bezoeker (steeds dezelfde) per bewoner toegelaten. Een bezoek duurt 20 minuten en kan enkel op afspraak in 1 van deze timeslots: maandag , dinsdag, woensdag, vrijdag: tussen 10.00 -11.30u of 13.13 - 15.15u.

+ Wiart126

Info volgt

 

VOORWAARDEN:

In het belang van ieders gezondheid zullen we er op toezien dat bezoek op een veilige manier kan gebeuren.

  

 • Bezoek is enkel mogelijk na afspraak. Er wordt wekelijks maximaal 1 bezoeker (steeds dezelfde) per bewoner toegelaten. Een bezoek duurt 30 minuten. Bij voorkeur geeft de bewoner aan of er bezoek komt en wie hem/haar bezoekt. 

 • Zowel de bezoeker als de bewoner vertoonden geen symptomen (bv. koorts, keelpijn, hoesten…) gedurende 14 dagen voor het bezoek en werden niet positief getest op het corona-virus.

 • Houd afstand. Dit is de beste garantie om besmetting te voorkomen.

 • Een correcte handhygiëne is verplicht. Bezoekers en bewoners ontsmetten of wassen de handen voor en na het bezoek. Ontsmettingsgel wordt voorzien.

 • Alle bezoekers dragen steeds op een correcte manier een eigen mondmasker.

 • Elk bezoek wordt geregistreerd met aandacht voor de privacy. Je registreert met je naam en voornaam en de geboortedatum of het kamernummer van wie je wil bezoeken.

 • Aan de bezoeker wordt gevraagd om een verklaring op eer te onderschrijven of om op voorhand zijn lichaamstemperatuur te meten alvorens op bezoek te komen. Deze mag niet hoger zijn van 37,5 °C.

 • Bezoek vindt plaats in een aparte ruimte of in open lucht.

WAT NIET KAN:

  

 • Goederen uitwisselen is niet mogelijk. 

 • Er wordt geen drank noch eten voorzien. Zelf voeding of drank meebrengen is niet toegelaten.

 • Ook dieren kunnen niet op bezoek komen.

 • Bezoek aan de thuiscontext of een wandeling in de buurt blijft uitgesloten.

LET WEL:

Na iedere bekendmaking van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad en de Vlaamse overheid, volgt een update aan de (nieuwe) algemeen geldende regels. De lokale directie kan altijd beslissen om een stap terug te zetten in deze versoepeling van het bezoek bij bv. besmetting of uitbraak van het corona-virus, logistieke problemen, personeelstekort… Het bezoek kan ook voor een bepaalde bewoner ingetrokken worden wanneer andere bezoekvormen zoals bv. raamcontacten of videogesprekken een veiliger alternatief zijn.